Škola kávy

ŠKOLA KÁVY /

Premiéra kurzu v Praze pod vedením světově uznávaného odborníka.

18.3.2013

S radostí Vás zveme na výjimečný seminář, který proběhne 1. května 2013 a bude věnován tématu „Úvod do disciplíny (vědy) o chemii kávy“. Lektor semináře je celosvětové uznávaný specialista z oboru Chemie kávy, zakladatel internetového portálu CoffeeChemistry, Vedouci odboru Vědy a Technologie SCAA (Speciality Coffee Association of America), Joseph A. Riviera, který přijede poprvé do České Republiky.

 

    lektor - JOSEPH A. RIVERA

    více o kurzu - zde

 

  Přihláška na seminář - online
 

 

Proč je tento seminář tak výjimečný a specifický:
 

  • Jestliže jste pražič/importér/cupper, na tomto semináři se dozvíte o vlivu původu kávy na složení kávového zrnka, výšce ve které roste káva, vývoji chuti, a taky jak se tyto komponenty mění v průběhu pražení.
  • Jestliže jste barista, dozvíte se o chemii chutě, vzájemném působení chutí, fyziochemických faktorech a dalších exponentech, které přispívají chuti při přípravě nápoje.
  • Jestliže teprve začínáte pracovat s kávou, tento seminář pro Vás bude také zajímavým a výrazně prohloubí Vaše technické znalosti o kávě.

 

Program semináře:
1. část - Chemie chuti.

Tento modul seznámí studenty s oborem chemie chuti, metodou degustace, vzájemného působení chutí a jejich významu na celkovou kvalitu kávy. Bude analyzován proces degustace včetně probrání důležitosti fyziochemických faktorů ohledně smyslového vnímání. Tato část bude zaměřena na kávu, taky se bude mluvit o jiných aspektech chemie chuti několika dalších potravin.

V průběhu praktické části účastníci ochutnají několik roztoků a proberou jejich význam pro kávu, stejně jako jejich fyziologický význam.

 

2. část - Chemie kávy.

Tento modul bude věnován některým technickým aspektům kávového zrnka. Diskuze o chemickém složení kávy, složení kávového zrnka, vlivu původu, změny v průběhu zpracování, vývoji kyselosti, vývoji chuti, jakož i celkové kvalitě. Také v této části proběhne podrobná diskuze o kávově disciplíně, která se věnuje kyselinám a jejím rolím v kvalitě kávy.

V průběhu praktické části studenti ochutnají několik roztoků, které byly chemicky pozměněny, aby vypátrali jedinečné změny v každé kombinaci.

Obě části jsou velmi interaktivní a umožňují studentům klást veškeré otázky a experimentovat.

Přijďte a osvojte si disciplinu (vědu) a chemii kávy dne 1. května 2013.

Pro přihlášení do semináře a další informace, prosím, kontaktujte
Marinu Ščerbinu na telefonní číslo: +420608677733,
mail: mvcoffee.sro@gmail.com
 
Od 05. 04. 2013 můžete kontaktovat: Štěpánku Havrlíkovu nebo Roberto Trevisana,  nebo kdykoliv mailem.

 

  

 
 

 

Přihláška na seminář - online 
 



  • 11.11.2017

    DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ VE ŠKOLE KÁVY - 15. 11. 2017 od 10:00 do 17:00 hod.

    srdečně vás zveme k prohlídce Školy kávy spojené s prezentací nové pražičky Petroncini a s kávou z nabídky zástupce kávy z Hondurasu pro Evropu s panem Gustavo A. Guillenem

  • 23.3.2017

    KÁVA NA TALÍŘI

    KÁVA NA TALÍŘI – UNIKÁTNÍ ZÁŽITKOVÉ VEČERY JÍDLA SNOUBENÉHO NEJEN S KÁVOU Škola kávy, Štěpánka Vantuchová Havrlíková a Roberto Trevisan poprvé v roce 2013 ve spolupráci s šéfkuchařem Riccardo Lucque uskutečnili v České Republice premiéru vaření jídla s kávou. Dnes, Škola kávy prezentuje ve spolupráci s profesionálními kuchaři tuto atraktivní novinku ve formě zážitkových večerů, ve svých upravených prostorách pro skupiny do 14 účastníků.

  • 22.12.2016

    Škola kávy vám přeje prožití krásných vánočních svátků

    Děkujeme Vám za dlouholetou přízeň a přejeme Vám šťastné a klidné prožití Vánoc i roku 2017 nad šálkem vždy dobré kávy. Za Školu kávy - Roberto a Štěpánka

  • 16.5.2013

    Interaktivní seminář - cupping plantážní arabiky z různých regionů Brazílie

    jedinečná možnost pro všechny kávové nadšence zúčastnit se dne 29. 5. 2013 ve Škole kávy semináře vedeného panem Bruno Souzem, prezidentem společnosti BECCOR - Brazilian Estates Coffee Corporation.

  • 18.3.2013

    Premiéra kurzu v Praze pod vedením světově uznávaného odborníka.

    S radostí Vás zveme na výjimečný seminář, který proběhne 1. května 2013 a bude věnován tématu „Úvod do disciplíny (vědy) o chemii kávy“. Lektor semináře je celosvětové uznávaný specialista z oboru Chemie kávy, zakladatel internetového portálu CoffeeChemistry, Vedouci odboru Vědy a Technologie SCAA (Speciality Coffee Association of America), Joseph A. Riviera, který přijede poprvé do České Republiky.

  • 7.6.2012

    Kurz mixologie - molekulární kávové koktejly - 27. 6. 2012

    od 13:00 do 18:00 hod. proběhne první kurz s italským mistrem barmanem Francesco Pietronim v prostorách Školy kávy. Cena semináře je 2.000,--Kč bez dph.

Hlavní partneři, Partneři soutěžíKontaktujte nás
  • Facebook
  • Fotogalerie
  • RSS

EVANEK Web Design Studio 2011 © Škola kávy s.r.o. | Poděbradská 56/186, Praha 9 | Tel.: +420 271 743 180