Škola kávy
Premiéra kurzu v Praze pod vedením světově uznávaného odborníka.
18.3.2013
S radostí Vás zveme na výjimečný seminář, který proběhne 1. května 2013 a bude věnován tématu „Úvod do disciplíny (vědy) o chemii kávy“. Lektor semináře je celosvětové uznávaný specialista z oboru Chemie kávy, zakladatel internetového portálu CoffeeChemistry, Vedouci odboru Vědy a Technologie SCAA (Speciality Coffee Association of America), Joseph A. Riviera, který přijede poprvé do České Republiky.
lektor - JOSEPH A. RIVERA
více o kurzu - zde
Přihláška na seminář - online
Proč je tento seminář tak výjimečný a specifický:
- Jestliže jste pražič/importér/cupper, na tomto semináři se dozvíte o vlivu původu kávy na složení kávového zrnka, výšce ve které roste káva, vývoji chuti, a taky jak se tyto komponenty mění v průběhu pražení.
- Jestliže jste barista, dozvíte se o chemii chutě, vzájemném působení chutí, fyziochemických faktorech a dalších exponentech, které přispívají chuti při přípravě nápoje.
- Jestliže teprve začínáte pracovat s kávou, tento seminář pro Vás bude také zajímavým a výrazně prohloubí Vaše technické znalosti o kávě.
Program semináře:
1. část - Chemie chuti.
Tento modul seznámí studenty s oborem chemie chuti, metodou degustace, vzájemného působení chutí a jejich významu na celkovou kvalitu kávy. Bude analyzován proces degustace včetně probrání důležitosti fyziochemických faktorů ohledně smyslového vnímání. Tato část bude zaměřena na kávu, taky se bude mluvit o jiných aspektech chemie chuti několika dalších potravin.
V průběhu praktické části účastníci ochutnají několik roztoků a proberou jejich význam pro kávu, stejně jako jejich fyziologický význam.
2. část - Chemie kávy.
Tento modul bude věnován některým technickým aspektům kávového zrnka. Diskuze o chemickém složení kávy, složení kávového zrnka, vlivu původu, změny v průběhu zpracování, vývoji kyselosti, vývoji chuti, jakož i celkové kvalitě. Také v této části proběhne podrobná diskuze o kávově disciplíně, která se věnuje kyselinám a jejím rolím v kvalitě kávy.
V průběhu praktické části studenti ochutnají několik roztoků, které byly chemicky pozměněny, aby vypátrali jedinečné změny v každé kombinaci.
Obě části jsou velmi interaktivní a umožňují studentům klást veškeré otázky a experimentovat.
Přijďte a osvojte si disciplinu (vědu) a chemii kávy dne 1. května 2013.
Pro přihlášení do semináře a další informace, prosím, kontaktujte
Marinu Ščerbinu na telefonní číslo: +420608677733,
mail: mvcoffee.sro@gmail.com
Od 05. 04. 2013 můžete kontaktovat: Štěpánku Havrlíkovu nebo Roberto Trevisana, nebo kdykoliv mailem.
Přihláška na seminář - online
11.11.2017
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ VE ŠKOLE KÁVY - 15. 11. 2017 od 10:00 do 17:00 hod.
srdečně vás zveme k prohlídce Školy kávy spojené s prezentací nové pražičky Petroncini a s kávou z nabídky zástupce kávy z Hondurasu pro Evropu s panem Gustavo A. Guillenem
23.3.2017
KÁVA NA TALÍŘI
KÁVA NA TALÍŘI – UNIKÁTNÍ ZÁŽITKOVÉ VEČERY JÍDLA SNOUBENÉHO NEJEN S KÁVOU Škola kávy, Štěpánka Vantuchová Havrlíková a Roberto Trevisan poprvé v roce 2013 ve spolupráci s šéfkuchařem Riccardo Lucque uskutečnili v České Republice premiéru vaření jídla s kávou. Dnes, Škola kávy prezentuje ve spolupráci s profesionálními kuchaři tuto atraktivní novinku ve formě zážitkových večerů, ve svých upravených prostorách pro skupiny do 14 účastníků.
22.12.2016
Škola kávy vám přeje prožití krásných vánočních svátků
Děkujeme Vám za dlouholetou přízeň a přejeme Vám šťastné a klidné prožití Vánoc i roku 2017 nad šálkem vždy dobré kávy. Za Školu kávy - Roberto a Štěpánka
16.5.2013
Interaktivní seminář - cupping plantážní arabiky z různých regionů Brazílie
jedinečná možnost pro všechny kávové nadšence zúčastnit se dne 29. 5. 2013 ve Škole kávy semináře vedeného panem Bruno Souzem, prezidentem společnosti BECCOR - Brazilian Estates Coffee Corporation.
18.3.2013
Premiéra kurzu v Praze pod vedením světově uznávaného odborníka.
S radostí Vás zveme na výjimečný seminář, který proběhne 1. května 2013 a bude věnován tématu „Úvod do disciplíny (vědy) o chemii kávy“. Lektor semináře je celosvětové uznávaný specialista z oboru Chemie kávy, zakladatel internetového portálu CoffeeChemistry, Vedouci odboru Vědy a Technologie SCAA (Speciality Coffee Association of America), Joseph A. Riviera, který přijede poprvé do České Republiky.
7.6.2012
Kurz mixologie - molekulární kávové koktejly - 27. 6. 2012
od 13:00 do 18:00 hod. proběhne první kurz s italským mistrem barmanem Francesco Pietronim v prostorách Školy kávy. Cena semináře je 2.000,--Kč bez dph.