Škola kávy
Zdravá káva a pražení
... proměny kávového zrnka a tajemství chuti ...
Tato odpolední přednáška je určena všem, kteří milují kávu a mají zájem o bližší poznání procesu proměny kávového zrnka z nepraženého v pražené v "přímém přenosu". Navíc se účastníci dozví o rozdílech mezi správně a nesprávně - zdravě a nezdravě - připravenou kávou a ochutnají zajímavé odrůdy kávy z různých koutů světa, to vše pod vedením zkušeného lektora Školy kávy Roberta Trevisana, který rád zodpoví také doplňující otázky účastníků.
lektor - ROBERTO TREVISAN
Tento seminář nevyžaduje žádné předchozí dovednosti a zkušenosti.
Délka přednášky: | 16:00 hod - 19:00 hod. (příchod na seminář je možný od 15:30 hod) |
Počet účastníků: | 14 osob |
Cena semináře: | 1.200,-- Kč / osoba - pro neplátce DPH |
1.200,-- Kč + 21% DPH / osoba - pro plátce DPH (plátce dph prosíme o uvední DIČ do fakturačních údajů v příhlášce) |
- na tuto přednášku se nevztahují slevy platné pro celodenní semináře
Přihláška na seminář - online
TERMÍNY PŘEDNÁŠEK 2013
ZDRAVÁ KÁVA A PRAŽENÍ | 18.9 - obsazeno | 26.11 - obsazeno |
* individulání termín pro skupiny od 10 osob přizpůsobíme vašim časovým možnostem, o nabídku termínů zažádejte prostřednictvím emailu:stepanka(at)skolakavy.cz
K ukázce pražení využíváme
legendární italskou pražírnu Petroncini.
Program přednášky:
Po krátkém teoretickém úvodu následuje praktická ukázka pražení kávy a degustace espressa.
- Botanické odrůdy kávy
- Zpracování kávy
- Informace o zelené kávě a její přípravě před pražením
- Způsoby pražení a ovlivnění chuti kávy pražením
- Ochutnávka podextrahovaného espressa - defekty
- Ochutnávka zdravého espressa - chuťové charakteristiky
Ukázka:
- Pražení kávy