Možná máte doma ruční mlýnek na kávu či mokakávovar po babičce, možná jste si koupili french press, překapávač, Karlovarský příbor či domácí kávovar na přípravu espressa a máte pocit, že by bylo možné z těchto zařízení získat o něco lepší kávu. Pak určitě neváhejte přijít na náš kurz domácí přípravy kávy v němž projdeme krok za krokem jednotlivé postupy..
› Charakteristiky kávy
› Mletí kávy na ručním nebo elektrickém kávomlýnku
› Hrubost mletí kávy pro různé způsoby přípravy
› Přípravy kávy s použitím french pressu
› Přípravy kávy s použitím moka kávovaru
› Přípravy kávy s použitím Karlovarského příboru
› Přípravy kávy na domácím pákovém kávovaru na espresso
› Základy práce s mlékem
› Parametry a příprava espressa, cappuccina a caffé latte
› Prostor pro otázky účastníků
Ukázka: › Názorná ukázka práce s kávomlýnky. Základní technikcé postupy při přípravě kávy ve french pressu, moka kávovaru, Karlovarském příboru a překapávači. Základní technické postupy při přípravě espressa. Krátká degustace. Základní čištění a údržba kávovarů.
Praktická část je zaměřena na práci s domácími kávovary a mlýnky na kávu.
Účastníci si osvojí:
› Proč a jak správně mlít kávu
› Nastavení hrubosti mletí (kameny kávomlýnku)
› Ovládání kávomlýnku pro různé způsoby přípravy kávy
› Způsob práce s domácími kávovary
› Základy práce s mlékem
› Čištění a údržba domácích kávovarů
Závěrečná, nejkratší část je věnována ukázce degustace kávy
a dotazům návštěvníků kurzů.
› Na téma káva se můžete v průběhu kurzu zeptat na cokoli.
Během semináře proniknou účastníci kurzu do tajů domácí přípravy kávy, naučí se správně pracovat s mlékem, a to vše poutavou a zajímavou formou.
Na konci semináře získají účastníci certifikát o absolvování semináře.
Semináře se pořádají pro skupiny osob. U skupin je možné dohodnout i individuální termín mimo vypsané termíny. Je však zapotřebí, aby skupina měla do 10 členů z důvodu co nejkvalitnějšího průběhu výuky a také kvůli omezenému počtu kávovarů.
Při praktické části semináře budete mít k dispozici 5 dvoupákových profesionálních kávovarů a 10 kávomlýnků renomovaných výrobců profesionální techniky: Kávovar Cimbali , kávovar Victoria Arduino kávovar Nuova Simonelli, kávovar Faema, kávovar Astoria, kávovar Rancilio, kávovar Wega, kávovary a kávomlýnky Promac.
Během semináře jsou účastníkům k dispozici také veškeré nejmodernější doplňky pro práci baristy: digitální váhy, odměrky, opěrky, presovače – tempery atp. K dispozici je také dostatečné množství kávy potřebné pro nacvičení základních dovedností. Kávu používáme neadresně.
Na čištění kávovarů při seminářích využíváme účinné moderní čistící prostředky Puly Caff. V průběhu celého semináře využíváme na přípravu nápojů mléko pro cappuccino z produkce Mlékárny Bohemilk, a. s.
v týdnu: 16:00 hod - 19:00 hod. (příchod na kurz je možný od 15:30 hod)
o víkendu: 15:00 hod - 18:00 hod. (příchod na kurz je možný od 14:30 hod)
Kurz je určen pro 10 osob
1.290,- Kč / osoba
1. 290,- Kč + 21% DPH / osoba
(plátce dph prosíme o uvední DIČ do fakturačních údajů v příhlášce)
(slevy pro studenty a partnery Školy kávy)
Termín pro skupiny přizpůsobíme vašim časovým možnostem, o nabídku zažádejte prostřednictvím kontaktního formuláře.
Osudy tisíců bytostí obsažené v několika divotvorných krůpějích, jež se v útlém vodopádu chutí a vůní řítí na nevinně bělostnou stěnu, víra, um i touha, tím vším je pro nás káva.
Jedná se o celodenní seminář zahrnující zhruba 5 hodin teoretické výuky a 3 hodiny praxe pod vedením Roberta Trevisana, který tento typ semináře pořádá nejen pro
zájemce z ČR.
Jedná se o celodenní seminář zahrnující 3 hodiny teoretické výuky a 4 hodiny praxe pod vedením Roberta Trevisana, který tento typ semináře pořádá nejen pro zájemce z ČR.
Tento celodenní seminář zahrnuje informace o pěstování kávy, sklizni, zpracování i pražení kávy. Vyzkoušíte si degustaci kávy způsobem zvaným braziliana, pod vedením zkušeného lektora Školy kávy Roberta Trevisana.
Možná máte doma ruční mlýnek na kávu či mokakávovar po babičce, možná jste si koupili french press, překapávač, Karlovarský příbor či domácí kávovar na přípravu espressa a máte pocit, že by bylo možné z těchto zařízení získat o něco lepší kávu.
Jedná se o třídenní seminář v Itálii (nutno připočítat také cestu), který je velmi přínosným pro každého, kdo to myslí s kávou a znalostmi v tomto oboru opravdu vážně.