Škola kávy

ODPOLEDNÍ KURZY /

Domácí příprava kávy

... i domácí rituály mají svá pravidla ...

  Karlovarský příbor - rozložený stav

 

Možná máte doma ruční mlýnek na kávu či mokakávovar po babičce, možná jste si koupili french press, překapávač, Karlovarský příbor či domácí kávovar na přípravu espressa a máte pocit, že by bylo možné z těchto zařízení získat o něco lepší kávu. Pak určitě neváhejte přijít na náš kurz domácí přípravy kávy v němž projdeme krok za krokem jednotlivé postupy.

 

  lektor - Štěpánka Vantuchová Havrlíková

 

 

Délka přednášky: 

v týdnu: 16:00 hod - 19:00 hod.  (příchod na kurz je možný od 15:30 hod)       

o víkendu: 15:00 - 18:00 hod. (příchod na kurz je možný od 14:30 hod.)

Počet účastníků: do 10 osob
Cena semináře: 
1.200,-- Kč  / osoba - pro neplátce DPH
  1.200,-- Kč + 21% DPH / osoba - pro plátce DPH (plátce dph prosíme o uvední DIČ do fakturačních údajů v příhlášce)

  • na tuto přednášku se nevztahují slevy platné pro celodenní semináře 
  • Tento seminář nevyžaduje žádné předchozí dovednosti a zkušenosti.


Přihláška na seminář
 - online

TERMÍNY PŘEDNÁŠEK 2019

  DOMÁCÍ PŘÍPRAVA KÁVY

 úterý 22. 1. 2019  úterý 19.3.2019  úterý 28. 5. 2019

 

* individulání termín pro skupiny přizpůsobíme vašim časovým možnostem, o nabídku termínů zažádejte prostřednictvím emailu:stepanka(at)skolakavy.cz

  

Hlavní body a témata semináře:

  • Charakteristiky kávy Princip moka kávovaru
  • Mletí kávy na ručním nebo elektrickém kávomlýnku 
  • Hrubost mletí kávy pro různé způsoby přípravy
  • Přípravy kávy s použitím french pressu
  • Přípravy kávy s použitím moka kávovaru
  • Přípravy kávy s použitím Karlovarského příboru
  • Přípravy kávy na domácím pákovém kávovaru na espresso
  • Základy práce s mlékem
  • Parametry a příprava espressa, cappuccina a caffé latte
  • Prostor pro otázky účastníků :-)

 

 French press

Ukázka:

  • Názorná ukázka práce s kávomlýnky 
  • Základní technikcé postupy při přípravě kávy ve french pressu,   moka kávovaru, Karlovarském příboru a překapávači 
  • Základní technické postupy při přípravě espressa
  • Krátká degustace
  • Základní čištění a údržba kávovarů

 Účastníci si osvojí:

  • Proč a jak mlít  
  • Nastavení hrubosti mletí (kameny kávomlýnku) ruční mlýnek na kávu
  • Ovládání kávomlýnku a různých způsobů přípravy kávy (french press, moka ... ) 

 

Kávovar na espresso

   



Hlavní partneři, Partneři soutěžíKontaktujte nás
  • Facebook
  • Fotogalerie
  • RSS

EVANEK Web Design Studio 2011 © Škola kávy s.r.o. | Poděbradská 56/186, Praha 9 | Tel.: +420 271 743 180