Škola kávy

ODPOLEDNÍ KURZY /

Domácí příprava kávy

... i domácí rituály mají svá pravidla ...

  Karlovarský příbor

 

Možná máte doma ruční mlýnek na kávu či mokakávovar po babičce, možná jste si koupili french press, překapávač, Karlovarský příbor či domácí kávovar na přípravu espressa a máte pocit, že by bylo možné z těchto zařízení získat o něco lepší kávu. Pak určitě neváhejte přijít na náš kurz domácí přípravy kávy v němž projdeme krok za krokem jednotlivé postupy.

 

  lektor - Štěpánka Vantuchová Havrlíková

 

 

Délka přednášky: 

v týdnu: 16:00 hod - 19:00 hod.  (příchod na kurz je možný od 15:30 hod)       

o víkendu: 15:00 - 18:00 hod. (příchod na kurz je možný od 14:30 hod.)

Počet účastníků: do 10 osob
Cena semináře: 
1.200,-- Kč  / osoba - pro neplátce DPH
  1.200,-- Kč + 21% DPH / osoba - pro plátce DPH (plátce dph prosíme o uvední DIČ do fakturačních údajů v příhlášce)

  • na tuto přednášku se nevztahují slevy platné pro celodenní semináře 
  • Tento seminář nevyžaduje žádné předchozí dovednosti a zkušenosti.


Přihláška na seminář
 - online

TERMÍNY PŘEDNÁŠEK 2017

  DOMÁCÍ PŘÍPRAVA KÁVY

 pondělí 26. 6.  úterý 5. 9.  úterý 21. 11.

 

* individulání termín pro skupiny přizpůsobíme vašim časovým možnostem, o nabídku termínů zažádejte prostřednictvím emailu:stepanka(at)skolakavy.cz

  

Hlavní body a témata semináře:

  • Charakteristiky kávy Princip moka kávovaru
  • Mletí kávy na ručním nebo elektrickém kávomlýnku 
  • Hrubost mletí kávy pro různé způsoby přípravy
  • Přípravy kávy s použitím french pressu
  • Přípravy kávy s použitím moka kávovaru
  • Přípravy kávy s použitím Karlovarského příboru
  • Přípravy kávy na domácím pákovém kávovaru na espresso
  • Základy práce s mlékem
  • Parametry a příprava espressa, cappuccina a caffé latte
  • Prostor pro otázky účastníků :-)

 

 French press

Ukázka:

  • Názorná ukázka práce s kávomlýnky 
  • Základní technikcé postupy při přípravě kávy ve french pressu,   moka kávovaru, Karlovarském příboru a překapávači 
  • Základní technické postupy při přípravě espressa
  • Krátká degustace
  • Základní čištění a údržba kávovarů

 Účastníci si osvojí:

  • Proč a jak mlít  
  • Nastavení hrubosti mletí (kameny kávomlýnku) ruční mlýnek na kávu
  • Ovládání kávomlýnku a různých způsobů přípravy kávy (french press, moka ... ) 

 

Kávovar na espresso

   



Hlavní partneři, Partneři soutěžíKontaktujte nás
  • Facebook
  • Fotogalerie
  • RSS

EVANEK Web Design Studio 2011 © Škola kávy s.r.o. | Poděbradská 56/186, Praha 9 | Tel.: +420 271 743 180