Škola kávy

SEMINÁŘE - ŠKOLENÍ BARISTŮ /

Úvod do disciplíny (vědy) o chemii kávy

 

lektor - JOSEPH A. RIVERA

Délka semináře: 10:00 hod - 17:00 hod. s přestávkou na oběd (příchod na seminář je možný od 9:15 hod)   
Počet účastníků: 20 osob a více
Cena semináře:

 

3.900,- Kč bez DPH  / osoba       (ZAVÁDĚCÍ CENA)

 

 

 Přihláška na seminář - online
 

  •     sleva pro členy České Barmanské Asociace, Kávové Asociace: 300, - Kč

 

S radostí Vás zveme na výjimečný seminář, který proběhne 1. května 2013 a bude věnován tématu „Úvod do disciplíny (vědy) o chemii kávy“. Lektor semináře je celosvětové uznávaný specialista z oboru Chemie kávy, zakladatel internetového portálu CoffeeChemistry, Vedouci odboru Vědy a Technologie SCAA (Speciality Coffee Association of America), Joseph A. Riviera, který přijede poprvé do České Republiky.

 

Proč je tento seminář tak výjimečný a specifický:
 

  • Jestliže jste pražič/importér/cupper, na tomto semináři se dozvíte o vlivu původu kávy na složení kávového zrnka, výšce ve které roste káva, vývoji chuti, a taky jak se tyto komponenty mění v průběhu pražení.
  • Jestliže jste barista, dozvíte se o chemii chutě, vzájemném působení chutí, fyziochemických faktorech a dalších exponentech, které přispívají chuti při přípravě nápoje.
  • Jestliže teprve začínáte pracovat s kávou, tento seminář pro Vás bude také zajímavým a výrazně prohloubí Vaše technické znalosti o kávě.

 

Program semináře:
1. část - Chemie chuti.

Tento modul seznámí studenty s oborem chemie chuti, metodou degustace, vzájemného působení chutí a jejich významu na celkovou kvalitu kávy. Bude analyzován proces degustace včetně probrání důležitosti fyziochemických faktorů ohledně smyslového vnímání. Tato část bude zaměřena na kávu, taky se bude mluvit o jiných aspektech chemie chuti několika dalších potravin.

V průběhu praktické části účastníci ochutnají několik roztoků a proberou jejich význam pro kávu, stejně jako jejich fyziologický význam.

 

2. část - Chemie kávy.

Tento modul bude věnován některým technickým aspektům kávového zrnka. Diskuze o chemickém složení kávy, složení kávového zrnka, vlivu původu, změny v průběhu zpracování, vývoji kyselosti, vývoji chuti, jakož i celkové kvalitě. Také v této části proběhne podrobná diskuze o kávově disciplíně, která se věnuje kyselinám a jejím rolím v kvalitě kávy.

V průběhu praktické části studenti ochutnají několik roztoků, které byly chemicky pozměněny, aby vypátrali jedinečné změny v každé kombinaci.

Obě části jsou velmi interaktivní a umožňují studentům klást veškeré otázky a experimentovat. Přijďte a osvojte si disciplinu (vědu) a chemii kávy dne 1. května 2013.

 
 
 

 
Joseph A. Rivera
Vedoucí odboru Vědy a Technologií

 

Pro přihlášení do semináře a další informace, prosím, kontaktujte
Marinu Ščerbinu na telefonní číslo: +420608677733,
mail: mvcoffee.sro@gmail.com
 
Od 05. 04. 2013 můžete kontaktovat: Štěpánku Havrlíkovu nebo Roberto Trevisana,  nebo kdykoliv mailem.

Organizátoři semináře:
Tel:  + 420608677733 - Marina Ščerbina
Mail: mvcoffee.sro@gmail.com
http://www.facebook.com/scerbina.marina

Tel:  + 420271743180 - Štěpánka Havrlíková   
Mail: stepanka@skolakavy.cz
http://www.skolakavy.cz

Tel:  + 420602431762 - Roberto Trevisan   
Mail: roberto@barista.cz
http://www.facebook.com/roberto.trevisan

 

   

 

 


 
 



Hlavní partneři, Partneři soutěžíKontaktujte nás
  • Facebook
  • Fotogalerie
  • RSS

EVANEK Web Design Studio 2011 © Škola kávy s.r.o. | Poděbradská 56/186, Praha 9 | Tel.: +420 271 743 180