Škola kávy

SEMINÁŘE - ŠKOLENÍ BARISTŮ /
 
Škola čokolády pro baristy
         
Čokoláda - známá,neznáma ...     
Již staří Mayové a Aztékové znali kouzlo a hodnotu čokolády, pojďte ji objevovat spolu s námi.
 
Lektoři:  
Ing. Karel Medulán
Mgr. Pavel Hanák
      
Délka semináře: celodenní 10:00 - 17:00 hod.
 
Počet účastníků:  maximálně 12 osob
 

Zaváděcí cena: Pro první semináře v období červen až srpen jsme připravili zaváděcí cenu 1 990,- Kč pro prvních 24 přihlášených.

 


Program semináře: 
 
 
 
Teoretická část - více foto na fb - zde    
 
Karel Medulán při teoretické části kurzu    Čokoláda
  •    10:00 - 11:15 1. cacao - od kakaovníku po kakaové boby
  •    11:15 - 11:30 přestávka
  •    11:30 - 12:45 2. cocoa - výroba a druhy čokolády
  •    12:45 - 13:30 obědová pauza

 

Praktická část  - více foto na fb - zde

Pavel Hanák při praktické části kurzu     Praxe účastníků kurzu

  •    13:30 - 14:45 3. příprava teplé čokolády Fino de Aroma
  •    14:45 - 16:00 4. výroba čokoládových specialit ke kávě
  •    16:00 - 17:00 Test a vyhodnocení semináře

Termíny seminářů: 

 

  •    Pondělí 24. 10. 2016
  •      

Kurzovné:  2 490,- Kč zahrnuje:

  •    2 teoretické přednášky
  •    praktická cvičení příprava teplé čokolády
  •    praktická cvičení výroba čokoládových specialit ke kávě
  •    skriptum
  •    spotřeba surovin

 

  Jak se přihlásit: 

stačí zaslat e-mail na adresu info@chocolatepictures.cz s poznámkou v předmětu zprávy: Škola čokolády + zvolený termín, na němž vám předběžně potvrdíme účast.

Nejpozději pět pracovních dní před konáním semináře je třeba zaslat zálohu na kurz ve výši 1 000,- Kč na účet společnosti Chocolate Pictures s.r.o., Wagnerova 832, 666 01 Tišnov, IČ: 29205352, DIČ: CZ29205352, který je veden u peněžního ústavu Fio banka a.s., číslo účtu: 2900782342/2010. Do poznámky pro příjemce je nutné napsat Příjmení a jméno účastníka a termín semináře ve tvaru rok/měsíc/den. Záloha na seminář je nevratná. Daňový doklad vám vystavíme v den školení při doplatku kurzovného.

 

Popis semináře:

Úvod

Xocolātl je aztécké slovo, které znamená hořká voda. Tento “nápoj bohů”, který byl využíván jako lék a nápoj privilegovaných vrstev prošel staletími proměn. Evropští chemikové a technologové na své cestě za zpřístupněním čokolády širokým masám lidí a zejména v touze po větších výdělcích, vytvořili postupem doby z této superpotraviny různé hmoty a prášky, které s pravou čokoládou už nemají mnoho společného. Stejně tak znalost lidí, a to i v odborných kruzích o tom, co je to skutečná čokoláda, je vlivem masivního marketingu nadnárodních korporací velmi zkreslená. Situace v oblasti skutečné čokolády je tak dnes na stejné úrovni, jako byla před lety situace vinařů a baristů, kteří si museli prošlapat cestu k uznání svých kvalitních nápojů.

Skutečnou čokoládu nelze než milovat

Škola čokolády přináší účastníkům plnohodnotné informace o čokoládě. Dozvíte se v ní vše o kakaovnících, jak a kde se pěstují, jaké jsou mezi nimi rozdíly, jak se získávají a zpracovávají boby. Stejně tak zjistíte, jak se z bobů vyrábí čokoláda a naučíte se rozpoznávat jaký je rozdíl mezi skutečnou čokoládou a cukrovinkami, které se za čokoládu vydávají. Před vašima očima budou vyvráceny bludné mýty o čokoládě a dozvíte se o tom, co vše tato superpotravina lidstvu přináší.

Pošlete to dál…

Kromě teoretické části sami ochutnáte skutečnou čokoládu, naučíte se ji připravovat a podávat svým zákazníkům. Získáte tak možnost rozšířit nabídku vašich služeb o fenomén teplé čokolády. Vaše provozovny pokvetou jen tehdy, pokud dokážete lidem přinést vaši přidanou hodnotu v podobě vámi připravovaných nápojů či dezertů vytvářených ze základních a kvalitních surovin. Proto vás naučíme připravovat i jednoduché čokoládové speciality ke kávě. Osvojíte si nejen samotnou přípravu, ale i ekonomické znalosti provozu.

 

 



Hlavní partneři, Partneři soutěžíKontaktujte nás
  • Facebook
  • Fotogalerie
  • RSS

EVANEK Web Design Studio 2011 © Škola kávy s.r.o. | Poděbradská 56/186, Praha 9 | Tel.: +420 271 743 180