Škola kávy

SEMINÁŘE - ŠKOLENÍ BARISTŮ /

Latte Art - navazuje na seminář Od keře až k espressu

… Latte Art, nápoje z kávy, do nichž se zamilujete i na pohled …

Latte Art    Latte Art

Jedná se o celodenní seminář zahrnující 3 hodiny teoretické výuky a 4 hodiny praxe pod vedením Roberta Trevisana, který tento typ semináře pořádá nejen pro zájemce z ČR, ale již školil baristy také na Slovensku, v Polsku a Federativní republice Jugoslávie, v Lotyšsku, Itálii, a Maďarsku (více o Robertovi – viz. O nás). Posledním exotickým místem, kde Roberto vedl semináře, bylo Mexiko. Tam realizoval seminář Od keře až k espressu a dále seminář zaměřený na pražení kávy.

lektor - ROBERTO TREVISAN

Seminář Latte Art navazuje na základní seminář Od keře až k espressu.

Délka semináře:
10:00 hod - 17:00 hod. s přestávkou na oběd   (příchod na seminář je možný od 9:15 hod)    
Počet účastníků:  6 - 10 osob
Cena semináře:

3.900,-- Kč  / osoba - pro neplátce DPH

2.900,--Kč / osoba -   pro absolventy semináře Od keře až k espressu a neplátce DPH

  3. 900,-- Kč nebo 2.900,-- Kč + 21% DPH / osoba - pro plátce DPH (plátce dph prosíme o uvední DIČ do fakturačních údajů v příhlášce)
  • slevy pro studenty  a partnery Školy kávy


Přihláška na seminář
 - online

  Pro dokreslení průběhu semináře můžete shlédnout např. tuto fotogalerii - zde 

TERMÍNY KURZŮ  2017

 

LATTE ART  - základní 27.4 4.5 18.5 8.6 - obsazeno 22.6

 

    
* termín pro skupiny od 6 osob přizpůsobíme vašim časovým možnostem, o nabídku zažádejte prostřednictvím emailu:stepanka(at)skolakavy.cz  
 

praxe semináře Latte Art   praxe semináře Latte Art

Technika Latte Art



 

Při praktické části semináře budete mít k dispozici 5 dvoupákových profesionálních kávovarů a 10 kávomlýnků renomovaných výrobců profesionální techniky:

  • kávovary a kávomlýnky Carimali – Kronen Praha s.r.o.
  • kávovary a kávomlýnky Promac – Coffee Source s.r.o.
  • kávovar Rancilio – Rancilio Macchine per caffè S.p.A
  • kávovar Wega – Wega S.r.l.

Během semináře jsou účastníkům k dispozici také veškeré nejmodernější doplňky pro práci baristy: digitální váhy, odměrky, opěrky, presovače – tempery atp. K dispozici je také dostatečné množství kávy potřebné pro nacvičení základních dovedností. Kávu používáme neadresně.

Na čištění kávovarů při seminářích využíváme účinné moderní čistící prostředky Puly Caff. 
V průběhu celého semináře využíváme na přípravu nápojů mléko pro cappuccino z produkce Mlékárny Bohemilk, a. s. 

  seminář Latte Art  seminář Latte Art

 
Hlavní body a témata semináře:

Během teoretické části získají účastníci základní informace týkající se kávy, seminář je však zaměřen především na informace o mléku a jeho zpracování. Okruhy témat, v nichž se účastníci poučí a s nimiž se seznámí, jsou tyto: 

  • Základní informace o kávě, pouze okrajově
  • Základní informace o způsobech práce s mlékem
  • Rozdíl mezi klasickým cappuccinem a technikou Latte Art
  •  Vlastnosti mléka na cappuccino
  • Typologie mléka
  • Technika práce s mlékem ve standardní konvičce
  • Technika práce s mlékem v konvičce na latte art
  •  Pomůcky pro práci s mlékem

 

seminář Latte Art    seminář Latte Art

Ukázka:

  • Způsob práce s mlékem
  • Příprava cappuccina
  • Příprava nápojů technikou Latte Art

 

Praktická část je zaměřena na práci u kávovaru a především na přípravu cappuccina a trénink zpěňování mléka. Účastníci si osvojí:

 

  • Techniku práce s konvičkou
  • Techniku zpěňování mléka
  • Nácvik základních návyků při lití mléka do espressa
  • Praktický trénink zpěňování a lití mléka
  • Přípravu tradičního cappuccina
  • Praktický nácvik cappuccina technikou Latte Art

 

Závěrečná, nejkratší část je věnována ukázce dekorování cappuccina pomocí čokoládové polevy (toppingu) a dalšími způsoby.

 

  • Dekorace toppingem
  • Další způsoby dekorací

praxe při semináři Latte Art   praxe účastníků na semináři Latte Art

 seminář Latte Art  seminář Latte Art

Během semináře proniknou budoucí baristé do teoretických tajů cappuccina a techniky Latte Art, následně se naučí pracovat s mlékem, a to vše poutavou a zajímavou formou.

Na konci semináře získají účastníci certifikát o absolvování semináře, a stávají se tak certifikovanými baristy.

Semináře se pořádají jak pro jednotlivce (jejich termíny jsou uvedeny v sekci Přihlášky – semináře), tak i pro skupiny osob. U skupin je možné dohodnout i individuální termín mimo vypsané termíny. Je však zapotřebí, aby skupina měla nejméně 6 a nejvýš 10 členů z důvodu co nejkvalitnějšího průběhu výuky a také kvůli omezenému počtu kávovarů.

Certifikát absolventů semináře Latte Art

Další informace a fotografie ze seminářů naleznete - zde

 



Hlavní partneři, Partneři soutěžíKontaktujte nás
  • Facebook
  • Fotogalerie
  • RSS

EVANEK Web Design Studio 2011 © Škola kávy s.r.o. | Poděbradská 56/186, Praha 9 | Tel.: +420 271 743 180