Škola kávy
Od keře až k espressu - základní seminář
… espresso, symfonie chutí a vůní …
Jedná se o celodenní seminář zahrnující zhruba 5 hodin teoretické
výuky a 3 hodiny praxe pod vedením Roberta Trevisana, který tento typ
semináře pořádá nejen pro zájemce z ČR, ale již školil baristy také na
Slovensku, v Polsku a Federativní republice Jugoslávie, v Lotyšsku,
Itálii, a Maďarsku (více o Robertovi – viz. O nás). Posledním
exotickým místem, kde Roberto vedl semináře, bylo Mexiko. Tam
realizoval seminář Od keře až k espressu a dále seminář zaměřený na
pražení kávy.
Tento seminář je vhodný pro každého, kdo má zájem získat základní informace o kávě a její přípravě. Je vhodný pro začátečníky i pokročilé.
lektor - ROBERTO TREVISAN
Délka semináře: | 10:00 hod - 18:00 hod. s přestávkou na oběd (příchod na seminář je možný od 9:15 hod) U tohoto, základního semináře, je třeba počítat s časovou rezervou do 19:00 hod., často se seminář na základě otázek frekventantů prodlužuje o cca 1 hodinu. |
Počet účastníků: | 6 - 10 osob |
Cena semináře: | 2.790,-- Kč / osoba - pro neplátce DPH |
2.790,-- Kč + 21% DPH / osoba - pro plátce DPH (plátce dph prosíme o uvední DIČ do fakturačních údajů v příhlášce) |
- slevy pro studenty a partnery Školy kávy
Přihláška na seminář - online
TERMÍNY KURZŮ 2019
OD KEŘE AŽ K ESPRESSU | 16.1 - obsazeno | 6.2 | 13.2 | 26.2-obsazeno | 13.3 | 27.3 | 11.4 | 15.5 | 5.6. | 19.6 |
Při praktické části semináře budete mít k dispozici dvoupákové profesionální kávovary a 10 kávomlýnků renomovaných výrobců profesionální techniky:
· kávovary a kávomlýnky Cimbali
· kávovar Victoria Arduino
· kávovar Nuova Simonelli
· kávovary a kávomlýnky Promac
· kávovar Rancilio
· kávovar Faema
· kávovar Wega
Během semináře jsou účastníkům k dispozici také veškeré doplňky pro práci baristy: digitální váhy, odměrky, opěrky, presovače – tempery atp.
K dispozici je také dostatečné množství kávy potřebné pro nacvičení základních dovedností.
Na čištění kávovarů při seminářích využíváme účinné moderní čistící prostředky Puly Caff
HLAVNÍ BODY A TÉMATA SEMINÁŘE:
Během teoretické části získají účastníci základní informace týkající se kávy, pražení kávy a všeho důležitého, co by měl každý o kávě vědět. Dozví se:
• Co
je to káva
• Odrůdy kávy
• Kde se
pěstuje káva
• Charakteristiky kávy
•
Pražení kávy
• Balení kávy
•
Co je to espresso
• Charakteristiky espressa
• Analýza pomocí smyslů
• Analýza espresa
Praktická ukázka
•
Změny chuti a vzhledu espressa při různých stupních mletí
•
Názorné demonstrování práce s kávomlýnkem
•
Základní technické postupy při přípravě espressa
• Krátká
degustace
Samostatná praxe je zaměřena na práci s kávomlýnkem a přípravu espressa. Účastníci si osvojí:
• Proč
a jak mlít
• Nastavení hrubosti mletí (kameny
kávomlýnku)
• Práce s kávomlýnkem
• Dávkování
Během
semináře proniknou účastníci do teoretických tajů kávy, naučí se
pracovat s kávou, kávomlýnkem, kávovarem samotným a správně
připravit espresso, a to vše poutavou a zajímavou formou.
Nadstavbový seminář Latte Art, je zaměřen na práci s mlékem a přípravu cappuccina a techniku Latte Art. Jde o speciální techniku lití ohřátého zpěněného mléka do kávy tak, že na povrchu vznikají různé obrazce. Na konci semináře získají účastníci certifikát o absolvování semináře a stávají se tak certifikovanými baristy Školy kávy.
Semináře se pořádají jak pro jednotlivce (jejich termíny jsou uvedeny v sekci Přihlášky – semináře), tak i pro skupiny osob, u nichž je možné dohodnout i individuální termín mimo vypsané termíny.
31.3.2014
Uvolněná místa v semináři 2. 4. 2014
mimořádná nabídka volných míst v semináři Od keře až k espressu. V termínu dne 2. 4. 2014 (není avizovaný na webu) se uvolnila 3 místa. Pokud máte zájem o účast, neváhejte nás kontaktovat.
9.9.2009
Poděkování - Linka bezpečí
13.6.2009
Poděkování - knihkupectví Chrpa
13.6.2009
Poděkování - McDonald´s ČR
13.6.2009
Poděkování - restaurace Laguna