Škola kávy

SEMINÁŘE - ŠKOLENÍ BARISTŮ /

Od keře až k espressu - základní seminář

… espresso, symfonie chutí a vůní …

Jedná se o celodenní seminář zahrnující zhruba 5 hodin teoretické výuky a 3 hodiny praxe pod vedením Roberta Trevisana, který tento typ semináře pořádá nejen pro zájemce z ČR, ale již školil baristy také na Slovensku, v Polsku a Federativní republice Jugoslávie, v Lotyšsku, Itálii, a Maďarsku (více o Robertovi – viz. O nás). Posledním exotickým místem, kde Roberto vedl semináře, bylo Mexiko. Tam realizoval seminář Od keře až k espressu a dále seminář zaměřený na pražení kávy.

Tento seminář je vhodný pro každého, kdo má zájem získat základní informace o kávě a její přípravě. Je vhodný pro začátečníky i pokročilé.

lektor - ROBERTO TREVISAN

 

Délka semináře: 10:00 hod - 18:00 hod. s přestávkou na oběd  (příchod na seminář je možný od 9:15 hod)    U tohoto, základního semináře, je třeba počítat s časovou rezervou do 19:00 hod., často se seminář na základě otázek frekventantů prodlužuje o cca 1 hodinu.
Počet účastníků: 6 - 10 osob
Cena semináře:  2.790,-- Kč  / osoba - pro neplátce DPH
  2.790,-- Kč + 21% DPH / osoba - pro plátce DPH (plátce dph prosíme o uvední DIČ do fakturačních údajů v příhlášce)

 

  • slevy pro studenty a partnery Školy kávy


Přihláška na seminář
 - online

 

TERMÍNY KURZŮ  2017

 

OD KEŘE AŽ K ESPRESSU 5.4-obsazeno 26.4 3.5 17.5 7.6 21.6

 

 

Při praktické části semináře budete mít k dispozici dvoupákové profesionální kávovary a 10 kávomlýnků renomovaných výrobců profesionální techniky:

 

·          kávovary a kávomlýnky Carimali

·          kávovar La Spaziale

·          kávovary a kávomlýnky Promac

·          kávovar Rancilio 

·          kávovar Faema

·          kávovar Wega

   

Během semináře jsou účastníkům k dispozici také veškeré doplňky pro práci baristy: digitální váhy, odměrky, opěrky, presovače – tempery atp.

K dispozici je také dostatečné množství kávy potřebné pro nacvičení základních dovedností.

Na čištění kávovarů při seminářích využíváme účinné moderní čistící prostředky Puly Caff 

HLAVNÍ BODY A TÉMATA SEMINÁŘE:   

Během teoretické části získají účastníci základní informace týkající se kávy, pražení kávy a všeho důležitého, co by měl každý o kávě vědět. Dozví se:

 
• Co je to káva

• Odrůdy kávy

• Kde se pěstuje káva

• Charakteristiky kávy

• Pražení kávy

• Balení kávy

• Co je to espresso

• Charakteristiky espressa

• Analýza pomocí smyslů

• Analýza espresa

 

Praktická ukázka

 

• Změny chuti a vzhledu espressa při různých stupních mletí
• Názorné demonstrování práce s kávomlýnkem

• Základní technické postupy při přípravě espressa
• Krátká degustace

Samostatná praxe je zaměřena na práci s kávomlýnkem a přípravu espressa. Účastníci si osvojí:

 
• Proč a jak mlít 
• Nastavení hrubosti mletí (kameny kávomlýnku)
• Práce s kávomlýnkem
• Dávkování


Během semináře proniknou účastníci do teoretických tajů kávy, naučí se pracovat s kávou, kávomlýnkem, kávovarem samotným a správně připravit espresso, a to vše poutavou a zajímavou formou.

Nadstavbový seminář Latte Art, je zaměřen na práci s mlékem a přípravu cappuccina a techniku Latte Art. Jde o speciální techniku lití ohřátého zpěněného mléka do kávy tak, že na povrchu vznikají různé obrazce. Na konci semináře získají účastníci certifikát o absolvování semináře a stávají se tak certifikovanými baristy Školy kávy.

 

Semináře se pořádají jak pro jednotlivce (jejich termíny jsou uvedeny v sekci Přihlášky – semináře), tak i pro skupiny osob, u nichž je možné dohodnout i individuální termín mimo vypsané termíny.

 

 

 



Hlavní partneři, Partneři soutěžíKontaktujte nás
  • Facebook
  • Fotogalerie
  • RSS

EVANEK Web Design Studio 2011 © Škola kávy s.r.o. | Poděbradská 56/186, Praha 9 | Tel.: +420 271 743 180