Škola kávy

SEMINÁŘE - ŠKOLENÍ BARISTŮ /

Pražení a degustace kávy - nevyžaduje absolvování jiných typů kurzů

… neodolatelné kouzlo kávy …

Tento celodenní seminář zahrnuje informace o pěstování kávy, sklizni, zpracování i pražení kávy. Vyzkoušíte si degustaci kávy způsobem zvaným braziliana, pod vedením zkušeného lektora Školy kávy Roberta Trevisana. Tento seminář je vhodný pro každého, kdo si chce rozšířit informace o kávě nebo se připravuje na vlastní pražení kávy v domácnosti, kavárně či jiné provozovně.

lektor - ROBERTO TREVISAN 

Délka semináře: 
10:00 hod - 17:00 hod. s přestávkou na oběd  (příchod na seminář je možný od 9:15 hod)     
Počet účastníků: 6 osob
Cena semináře:  3.500,-- Kč  / osoba - pro neplátce DPH
  3.500,-- Kč + 21% DPH / osoba - pro plátce DPH (plátce dph prosíme o uvední DIČ do fakturačních údajů v příhlášce)

 


Přihláška na seminář
 - online

  Pro dokreslení průběhu semináře můžete shlédnout např. tuto fotogalerii - zde

 

TERMÍNY KURZŮ  2017

  

PRAŽENÍ A DEGUSTACE  11.7  22.8  19.9-obsazeno 3.10 7. 11   5.12  

 

 

* termín pro skupiny 6 osob přizpůsobíme vašim časovým možnostem, o nabídku termínů zažádejte prostřednictvím emailu:stepank(at)skolakavy.cz 


 Petroncini - legenda mezi pražírnami  Vypouštění kávy z chladícího bubnu

K ukázce pražení využíváme legendární italskou pražičku Petroncini.

Ve školícím centru jsou tyto pražičky:

  • Petroncini (6kg)
  • 4coffee (4,2kg)
  • Coffee-tech (2,4kg)
  • Gene cafe (300g)
  • iRoast (150g)

Hlavní body a témata semináře:

Během teoretické části získají účastníci základní informace týkající se kávy a pražení.Následuje praktická ukázka pražení kávy a degustace kávy technikou braziliana - degustace čerstvě upražené a pomleté kávy, kdy jsou od každé upražené kávy připraveny obvykle 3 šálky s kávou a zároveň umístněn vzorek stejné kávy nepražené a pražené. Posuzuje se aroma, chuť kávy a případné defekty.

  • Co je to káva 
  • Botanické odrůdy kávy
  • Pěstování kávy
  • Fair Trade, Bio káva, speciality
  • Sklízení kávy
  • Zpracování kávy
  • Informace o zelené kávě a její přípravě před pražením
  • Způsoby pražení a ovlivnění chuti kávy pražením 
  • Káva, směsi a jejich charakteristiky
  • Odrůdy a jejich charakteristiky
  • Seznámení s principem coffee tastingu

Ukázka:

  • Pražení kávy
  • Degustace čerstvě pražených odrůdových káv technikou "Braziliana"
  • Degustace "zralých" odrůdových káv a směsi ve formě espressa

 

Chlazení kávy

 

čerstvě pražená, hrubě mletá káva pro degustaci braziliana   čerstvě zalitá káva s krustou pro degustaci braziliana

 Seminář Pražení a degustace kávy zaměřen na informace o pěstování a pražení kávy včetně způsobu její degustace tak, jak ji realizují obchodníci s kávou - degustace braziliana. Pro degustace je určen speciální, otočný stůl vyrobený pro účely degustace.

Seminář se realizuje pro maximální počet 6 osob. Na konci semináře získají účastníci certifikát o jeho absolvování. Seminář je vhodný pro baristy i každého, kdo chce získat více informací o kávě a více porozumět jejím specifikům.

Kontrola pražení kávy pomocí manuální sondy  Hodnocení pražení kávy  čerstvě pražená káva, v tomto případě - NEPAL MT. EVEREST SUPREME

snímání kávové krusty  zalévání mleté kávy pro degustaci braziliana  degustace braziliana - příprava degustovaných káv

Semináře se pořádají jak pro jednotlivce, tak i pro skupiny osob. U skupin je možné dohodnout i individuální termín mimo termíny vypsané.
 

Nejprve se hodnotí aroma  následně zhodnotíte chuťové vlastnosti kávy 

Certifikát účastníka semináře Pražení a degustace

 

  • slevy pro studenty a partnery Školy kávy



Hlavní partneři, Partneři soutěžíKontaktujte nás
  • Facebook
  • Fotogalerie
  • RSS

EVANEK Web Design Studio 2011 © Škola kávy s.r.o. | Poděbradská 56/186, Praha 9 | Tel.: +420 271 743 180