Škola kávy
Pražení a degustace kávy - nevyžaduje absolvování jiných typů kurzů
… neodolatelné kouzlo kávy …
Tento celodenní seminář zahrnuje informace o pěstování kávy, sklizni, zpracování i pražení kávy. Vyzkoušíte si degustaci kávy způsobem zvaným braziliana, pod vedením zkušeného lektora Školy kávy Roberta Trevisana. Tento seminář je vhodný pro každého, kdo si chce rozšířit informace o kávě nebo se připravuje na vlastní pražení kávy v domácnosti, kavárně či jiné provozovně.
lektor - ROBERTO TREVISAN
Délka semináře:
10:00 hod - 17:00 hod. s
přestávkou na oběd (příchod na seminář je možný od 9:15
hod)
Počet účastníků:
6 osob
Cena semináře:
3.500,-- Kč / osoba - pro neplátce
DPH
3.500,-- Kč + 21% DPH / osoba - pro
plátce DPH (plátce dph prosíme o uvední DIČ do
fakturačních údajů v příhlášce)
Přihláška na seminář - online
Pro dokreslení průběhu semináře můžete shlédnout např. tuto fotogalerii - zde
TERMÍNY KURZŮ 2019
PRAŽENÍ A DEGUSTACE | 15.1 - obsazeno | 12.2-obsazeno | 12.3 | 10.4 | 14.5 | 18.6 |
* termín pro skupiny přizpůsobíme
vašim časovým možnostem, o nabídku termínů zažádejte
prostřednictvím emailu:stepank(at)skolakavy.cz
K ukázce pražení využíváme legendární italskou pražičku Petroncini.
Ve školícím centru jsou tyto pražičky:
- Petroncini (6kg)
- 4coffee (4,2kg)
- Coffee-tech (2,4kg)
- Gene cafe (300g)
- iRoast (150g)
Hlavní body a témata semináře:
Během teoretické části získají účastníci základní informace týkající se kávy a pražení.Následuje praktická ukázka pražení kávy a degustace kávy technikou braziliana - degustace čerstvě upražené a pomleté kávy, kdy jsou od každé upražené kávy připraveny obvykle 3 šálky s kávou a zároveň umístněn vzorek stejné kávy nepražené a pražené. Posuzuje se aroma, chuť kávy a případné defekty.
- Co je to káva
- Botanické odrůdy kávy
- Pěstování kávy
- Fair Trade, Bio káva, speciality
- Sklízení kávy
- Zpracování kávy
- Informace o zelené kávě a její přípravě před pražením
- Způsoby pražení a ovlivnění chuti kávy pražením
- Káva, směsi a jejich charakteristiky
- Odrůdy a jejich charakteristiky
- Seznámení s principem coffee tastingu
Ukázka:
- Pražení kávy
- Degustace čerstvě pražených odrůdových káv technikou "Braziliana"
- Degustace "zralých" odrůdových káv a směsi ve formě espressa
Seminář Pražení a degustace kávy zaměřen na informace o pěstování a pražení kávy včetně způsobu její degustace tak, jak ji realizují obchodníci s kávou - degustace braziliana. Pro degustace je určen speciální, otočný stůl vyrobený pro účely degustace.
Seminář se realizuje pro maximální počet 6 osob. Na konci semináře získají účastníci certifikát o jeho absolvování. Seminář je vhodný pro baristy i každého, kdo chce získat více informací o kávě a více porozumět jejím specifikům.
Semináře se pořádají jak pro jednotlivce, tak i pro skupiny osob. U
skupin je možné dohodnout i individuální termín mimo termíny vypsané.
- slevy pro studenty a partnery Školy kávy
5.6.2013
Pražení a degustace - mimořádný termín kurzu
s ohledem ke zvýšenému zájmu o kurzy pražení kávy jsme dnes vypsali termín na pondělí dne 17. 6. 2013.