Škola kávy
Škola kávy
První Škola kávy v ČR pro vás připravila nové školící centrum, větší, dobře dostupné MHD a s možností parkování.
V současné době jsme největší Školou kávy v ČR s nejširší nabídkou kurzů a seminářů. Naši absolventi patří k nejlepším v oboru.
DÁRKOVÉ POUKAZY - na kurzy pro příští rok Vám rádi zašleme elektronicky, žádosti o zaslaní poukazů budeme vyřizovat do 23. 12. 2018.
- Od keře až k espressu - základní kurz pro každého, kdo potřebuje zvládnout obsluhu espresso kávovaru
- Latte Art - naučí vás zvládnout správnou techniku práce s mlékem a základy techniky latte art
- Pražení a degustace - ideální pro každého, kdo hodlá vstoupit do světa pražení kávy
- Domácí příprava kávy - provede vás nejčastějšími způsoby přípravy kávy v domácnosti
Naším posláním je nejen zvyšovat úroveň baristů po stránce teoretické i praktické, ale také poskytovat nestranné a co nejkvalitnější služby v gastronomii i mimo ni.
Pokud hledáte dodavatele kávy a technologií pro svoji provoznu a
chcete oslovit s nabídkou více společností, nabízíme bezplatnou
službu, která vám získá nabídky od více dodavatelů - jediným online
formulářem oslovíte
všechny naše partnery.
Přihlaste se k odběru novinek.
KÁVA NA TALÍŘI - novinka v nabídce Školy kávy, jde o zážitkové večery kdy je podáváno nejčastěji 7-mi chodové degustační menu s kávou pro maximálně 14 účastníků večera.
Video (zde) ze speciální akce pro větší počet účastníků, celý výtěžek z večera byl poukázán na konto zemětřesením postižené Itálie.
Štěpánka Vantuchová Havrlíková
Osudy tisíců bytostí obsažené v několika divotvorných krůpějích, jež se v útlém vodopádu chutí a vůní řítí na nevinně bělostnou stěnu, víra, um i touha, tím vším je pro nás káva…
Roberto Trevisan
Příprava kávy je velké umění vyžadující odborné znalosti, vztah baristy ke kávě i jeho zájem podávat nápoje z kávy zákazníkovi v nejlepší možné podobě. Práce baristy je srovnatelná s výkonem herce: také on má své jeviště, na němž předvádí své nejlepší umění. Umění přípravy a podání kávy…
11.11.2017
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ VE ŠKOLE KÁVY - 15. 11. 2017 od 10:00 do 17:00 hod.
srdečně vás zveme k prohlídce Školy kávy spojené s prezentací nové pražičky Petroncini a s kávou z nabídky zástupce kávy z Hondurasu pro Evropu s panem Gustavo A. Guillenem
23.3.2017
KÁVA NA TALÍŘI
KÁVA NA TALÍŘI – UNIKÁTNÍ ZÁŽITKOVÉ VEČERY JÍDLA SNOUBENÉHO NEJEN S KÁVOU Škola kávy, Štěpánka Vantuchová Havrlíková a Roberto Trevisan poprvé v roce 2013 ve spolupráci s šéfkuchařem Riccardo Lucque uskutečnili v České Republice premiéru vaření jídla s kávou. Dnes, Škola kávy prezentuje ve spolupráci s profesionálními kuchaři tuto atraktivní novinku ve formě zážitkových večerů, ve svých upravených prostorách pro skupiny do 14 účastníků.
22.12.2016
Škola kávy vám přeje prožití krásných vánočních svátků
Děkujeme Vám za dlouholetou přízeň a přejeme Vám šťastné a klidné prožití Vánoc i roku 2017 nad šálkem vždy dobré kávy. Za Školu kávy - Roberto a Štěpánka
16.5.2013
Interaktivní seminář - cupping plantážní arabiky z různých regionů Brazílie
jedinečná možnost pro všechny kávové nadšence zúčastnit se dne 29. 5. 2013 ve Škole kávy semináře vedeného panem Bruno Souzem, prezidentem společnosti BECCOR - Brazilian Estates Coffee Corporation.
18.3.2013
Premiéra kurzu v Praze pod vedením světově uznávaného odborníka.
S radostí Vás zveme na výjimečný seminář, který proběhne 1. května 2013 a bude věnován tématu „Úvod do disciplíny (vědy) o chemii kávy“. Lektor semináře je celosvětové uznávaný specialista z oboru Chemie kávy, zakladatel internetového portálu CoffeeChemistry, Vedouci odboru Vědy a Technologie SCAA (Speciality Coffee Association of America), Joseph A. Riviera, který přijede poprvé do České Republiky.
7.6.2012
Kurz mixologie - molekulární kávové koktejly - 27. 6. 2012
od 13:00 do 18:00 hod. proběhne první kurz s italským mistrem barmanem Francesco Pietronim v prostorách Školy kávy. Cena semináře je 2.000,--Kč bez dph.