ŠKOLA KÁVY s.r.o.

ODPOLEDNÍ KURZY / Zdravá káva /

Prezentace pro začínající milovníky kávy

4.9.2009

Od: George J. Podzimek, Výkonný sekretář Rotary Klubu Praha – Staré Město

Vážení,

     dovolte abych jménem celého našeho Rotary klubu, poděkoval za naprosto mimořádný zážitek, kterým řízená ochutnávka kávy pod vedením pana Roberta a s velkou podporou krásné paní Štěpánky, nesporně byla.

     Jedním ze stěžejních pilířů našich aktivit každého Rotary klubu jsou všeobecně vzdělávací přednášky pro členy a proto mohu říci, že za téměř 20 let existence jsme jich absolvovali nespočetně. Některé byli dobré, některé špatné a některé vynikající. Ani jedna z nich však nebyla srovnatelná se zážitkem, který jste pro nás  připravili. Díky zápalu, kterým Roberto jiskřil, zažehl i v nás vášeň pro kávu a vše s ní spojené. Spolu s ním jsme cítili vůni kávových plantáží v Brazílii, Etiopii i jinde. Spolu s ním jsme se zamýšleli nad systémem přípravy kávy a spolu s ním jsme bědovali nad kvalitou tzv. instantní kávy. A spolu s ním jsme rozpoznávali kávu špatnou (úmyslně připravenou) od kávy dobré. Spolu s ním jsme lžičkou honili kávovou pěnu po okrajích šálku a spolu s ním jsme srkali horkou černou hořkou tekutinu, jenž je ohromným celosvětovým obchodním artiklem.

      Musím říci, že se nám nikomu ani nechtělo presentaci skončit i když trvala déle než byl původní plán. Do dnešního dne si při každém šálku kávy vzpomeneme a přemýšlíme kdy že Roberto pro nás připraví pokračování pro starší (a možná i pokročilé) znalce kávy.  Doufáme, že to bude brzo.

Za Rotary Klub Praha - Staré Město

George J. Podzimek, výkonný sekretář klubu a bývalý president 07/08