23.3.2017
KÁVA NA TALÍŘI – UNIKÁTNÍ ZÁŽITKOVÉ VEČERY JÍDLA SNOUBENÉHO NEJEN S KÁVOU Škola kávy, Štěpánka Vantuchová Havrlíková a Roberto Trevisan poprvé v roce 2013 ve spolupráci s šéfkuchařem Riccardo Lucque uskutečnili v České Republice premiéru vaření jídla s kávou. Dnes, Škola kávy prezentuje ve spolupráci s profesionálními kuchaři tuto atraktivní novinku ve formě zážitkových večerů, ve svých upravených prostorách pro skupiny do 14 účastníků.
Káva na talíři – oficiální premiéra 27. 10. 2016
video z akce - zde
Oficiální premiéra zážitkových večerů KÁVA NA TALÍŘI byla velmi povedená, a zejména díky velké pomoci všech zúčastněných přinesla také podporu v částce 17.800,--Kč pro zemětřesením postiženou střední Itálii, kde se bohužel v posledních dnech zemětřesení opakovala. Částka bude poukázána na veřejnou sbírku „Praga per il centro-Italia 2016“ prostřednictvím Italsko-české obchodní a průmyslové komory.
Kromě účastníků večera, podpořili výrazně akci šéfkuchař a majitel restaurací Aromi, La Finestra in Cucina (a dalších) pan Riccardo Lucque, šéfkuchař Andrea Crippa, kteří věnovali nejen suroviny, ale také svůj úžasný um a vzácný čas. Velmi pomohla také paní Monica Salvatore-Eremeeff, majitelka zámku Škvorec dodávkou vín a pan Martin Dindoš, taktéž zvýhodněnou dodávkou vín. Podpora přišla i díky malíři Roberto Alquatimu, jehož některá díla byla v rámci benefice zakoupena.
Vybavení pro Etiopský kávový obřad daroval pan Dereje Hey, inventář pro tento večer zapůjčil Jiří Jarmara z restaurace Na Krásné Vyhlídce a brazilské muzikanty, zajistil Ladislav Kolský.
V neposlední řadě je třeba poděkovat také všem, kteří svou účastí na tomto večeru podpořili zemětřesením poškozenou střední Itálii.
Moc děkujeme všem. Štěpánka, Barbora a Roberto
11.11.2017
srdečně vás zveme k prohlídce Školy kávy spojené s prezentací nové pražičky Petroncini a s kávou z nabídky zástupce kávy z Hondurasu pro Evropu s panem Gustavo A. Guillenem
23.3.2017
KÁVA NA TALÍŘI – UNIKÁTNÍ ZÁŽITKOVÉ VEČERY JÍDLA SNOUBENÉHO NEJEN S KÁVOU Škola kávy, Štěpánka Vantuchová Havrlíková a Roberto Trevisan poprvé v roce 2013 ve spolupráci s šéfkuchařem Riccardo Lucque uskutečnili v České Republice premiéru vaření jídla s kávou. Dnes, Škola kávy prezentuje ve spolupráci s profesionálními kuchaři tuto atraktivní novinku ve formě zážitkových večerů, ve svých upravených prostorách pro skupiny do 14 účastníků.
22.12.2016
Děkujeme Vám za dlouholetou přízeň a přejeme Vám šťastné a klidné prožití Vánoc i roku 2017 nad šálkem vždy dobré kávy. Za Školu kávy - Roberto a Štěpánka
16.5.2013
jedinečná možnost pro všechny kávové nadšence zúčastnit se dne 29. 5. 2013 ve Škole kávy semináře vedeného panem Bruno Souzem, prezidentem společnosti BECCOR - Brazilian Estates Coffee Corporation.
18.3.2013
S radostí Vás zveme na výjimečný seminář, který proběhne 1. května 2013 a bude věnován tématu „Úvod do disciplíny (vědy) o chemii kávy“. Lektor semináře je celosvětové uznávaný specialista z oboru Chemie kávy, zakladatel internetového portálu CoffeeChemistry, Vedouci odboru Vědy a Technologie SCAA (Speciality Coffee Association of America), Joseph A. Riviera, který přijede poprvé do České Republiky.
7.6.2012
od 13:00 do 18:00 hod. proběhne první kurz s italským mistrem barmanem Francesco Pietronim v prostorách Školy kávy. Cena semináře je 2.000,--Kč bez dph.