ŠKOLA KÁVY s.r.o.

ŠKOLA KÁVY /

Premiéra kurzu v Praze pod vedením světově uznávaného odborníka.

18.3.2013

S radostí Vás zveme na výjimečný seminář, který proběhne 1. května 2013 a bude věnován tématu „Úvod do disciplíny (vědy) o chemii kávy“. Lektor semináře je celosvětové uznávaný specialista z oboru Chemie kávy, zakladatel internetového portálu CoffeeChemistry, Vedouci odboru Vědy a Technologie SCAA (Speciality Coffee Association of America), Joseph A. Riviera, který přijede poprvé do České Republiky.

 

    lektor - JOSEPH A. RIVERA

    více o kurzu - zde

 

  Přihláška na seminář - online
 

 

Proč je tento seminář tak výjimečný a specifický:
 

 

Program semináře:
1. část - Chemie chuti.

Tento modul seznámí studenty s oborem chemie chuti, metodou degustace, vzájemného působení chutí a jejich významu na celkovou kvalitu kávy. Bude analyzován proces degustace včetně probrání důležitosti fyziochemických faktorů ohledně smyslového vnímání. Tato část bude zaměřena na kávu, taky se bude mluvit o jiných aspektech chemie chuti několika dalších potravin.

V průběhu praktické části účastníci ochutnají několik roztoků a proberou jejich význam pro kávu, stejně jako jejich fyziologický význam.

 

2. část - Chemie kávy.

Tento modul bude věnován některým technickým aspektům kávového zrnka. Diskuze o chemickém složení kávy, složení kávového zrnka, vlivu původu, změny v průběhu zpracování, vývoji kyselosti, vývoji chuti, jakož i celkové kvalitě. Také v této části proběhne podrobná diskuze o kávově disciplíně, která se věnuje kyselinám a jejím rolím v kvalitě kávy.

V průběhu praktické části studenti ochutnají několik roztoků, které byly chemicky pozměněny, aby vypátrali jedinečné změny v každé kombinaci.

Obě části jsou velmi interaktivní a umožňují studentům klást veškeré otázky a experimentovat.

Přijďte a osvojte si disciplinu (vědu) a chemii kávy dne 1. května 2013.

Pro přihlášení do semináře a další informace, prosím, kontaktujte
Marinu Ščerbinu na telefonní číslo: +420608677733,
mail: mvcoffee.sro@gmail.com
 
Od 05. 04. 2013 můžete kontaktovat: Štěpánku Havrlíkovu nebo Roberto Trevisana,  nebo kdykoliv mailem.

 

  

 
 

 

Přihláška na seminář - online