18.3.2013
S radostí Vás zveme na výjimečný seminář, který proběhne 1. května 2013 a bude věnován tématu „Úvod do disciplíny (vědy) o chemii kávy“. Lektor semináře je celosvětové uznávaný specialista z oboru Chemie kávy, zakladatel internetového portálu CoffeeChemistry, Vedouci odboru Vědy a Technologie SCAA (Speciality Coffee Association of America), Joseph A. Riviera, který přijede poprvé do České Republiky.
lektor - JOSEPH A. RIVERA
více o kurzu - zde
Přihláška na seminář - online
Proč je tento seminář tak výjimečný a specifický:
Tento modul seznámí studenty s oborem chemie chuti, metodou degustace, vzájemného působení chutí a jejich významu na celkovou kvalitu kávy. Bude analyzován proces degustace včetně probrání důležitosti fyziochemických faktorů ohledně smyslového vnímání. Tato část bude zaměřena na kávu, taky se bude mluvit o jiných aspektech chemie chuti několika dalších potravin.
V průběhu praktické části účastníci ochutnají několik roztoků a proberou jejich význam pro kávu, stejně jako jejich fyziologický význam.
Tento modul bude věnován některým technickým aspektům kávového zrnka. Diskuze o chemickém složení kávy, složení kávového zrnka, vlivu původu, změny v průběhu zpracování, vývoji kyselosti, vývoji chuti, jakož i celkové kvalitě. Také v této části proběhne podrobná diskuze o kávově disciplíně, která se věnuje kyselinám a jejím rolím v kvalitě kávy.
V průběhu praktické části studenti ochutnají několik roztoků, které byly chemicky pozměněny, aby vypátrali jedinečné změny v každé kombinaci.
Obě části jsou velmi interaktivní a umožňují studentům klást veškeré otázky a experimentovat.
Přijďte a osvojte si disciplinu (vědu) a chemii kávy dne 1. května 2013.
Pro přihlášení do semináře a další informace, prosím, kontaktujte
Marinu Ščerbinu na telefonní číslo: +420608677733,
mail: mvcoffee.sro@gmail.com
Od 05. 04. 2013 můžete kontaktovat: Štěpánku Havrlíkovu nebo Roberto Trevisana, nebo kdykoliv mailem.
Přihláška na seminář - online
11.11.2017
srdečně vás zveme k prohlídce Školy kávy spojené s prezentací nové pražičky Petroncini a s kávou z nabídky zástupce kávy z Hondurasu pro Evropu s panem Gustavo A. Guillenem
23.3.2017
KÁVA NA TALÍŘI – UNIKÁTNÍ ZÁŽITKOVÉ VEČERY JÍDLA SNOUBENÉHO NEJEN S KÁVOU Škola kávy, Štěpánka Vantuchová Havrlíková a Roberto Trevisan poprvé v roce 2013 ve spolupráci s šéfkuchařem Riccardo Lucque uskutečnili v České Republice premiéru vaření jídla s kávou. Dnes, Škola kávy prezentuje ve spolupráci s profesionálními kuchaři tuto atraktivní novinku ve formě zážitkových večerů, ve svých upravených prostorách pro skupiny do 14 účastníků.
22.12.2016
Děkujeme Vám za dlouholetou přízeň a přejeme Vám šťastné a klidné prožití Vánoc i roku 2017 nad šálkem vždy dobré kávy. Za Školu kávy - Roberto a Štěpánka
16.5.2013
jedinečná možnost pro všechny kávové nadšence zúčastnit se dne 29. 5. 2013 ve Škole kávy semináře vedeného panem Bruno Souzem, prezidentem společnosti BECCOR - Brazilian Estates Coffee Corporation.
18.3.2013
S radostí Vás zveme na výjimečný seminář, který proběhne 1. května 2013 a bude věnován tématu „Úvod do disciplíny (vědy) o chemii kávy“. Lektor semináře je celosvětové uznávaný specialista z oboru Chemie kávy, zakladatel internetového portálu CoffeeChemistry, Vedouci odboru Vědy a Technologie SCAA (Speciality Coffee Association of America), Joseph A. Riviera, který přijede poprvé do České Republiky.
7.6.2012
od 13:00 do 18:00 hod. proběhne první kurz s italským mistrem barmanem Francesco Pietronim v prostorách Školy kávy. Cena semináře je 2.000,--Kč bez dph.