ŠKOLA KÁVY s.r.o.

BARISTA OPEN - NOVINKA! /

Druhé kolo soutěže BARISTA OPEN

7.5.2010

Nový formát soutěže organizovaný Školou kávy, který vznikl díky neutuchajícímu nadšení Roberta Trevisana proběhl již podruhé a tentokrát v rámci Gurmán Festivalu 2010 v Hradci Královém, kde se opět setkal nejen s velkým nadšením baristů, ale také s nebývalou pozorností publika.

BARISTA OPEN – soutěž týmů

Klid před soutěží - studentky HŠ Třebechovice pod Orebem v a u rekordního šálkuSoutěž mohla proběhnout díky organizátorům Gurmán Festivalu a také hlavních partnerů – Bohemilk a.s.,  Puly Caff avšak neméně také díky porotcům a baristům. Soutěž je dynamická, má spád, je inovativní a snoubí v sobě tradiční práci baristů, barmanů i nejnovější poznatky v přípravě kávy.

Publikum, porotci, soutěžící ... a skvělá atmosféra :-) 

Soutěž Barista Open si nenechal ujít ani Emanuel Ridi   Zdeněk Pohlreich se zapojil do přednášky Zdravá káva, kterou Roberto realizoval na Gurmán Festivalu


Barista Open je soutěž určena týmům, které jsou zastoupeny 2 baristy a 1 technikem. Je vyhodnocován nejlepší barista a také nejlepší tým. Soutěž zahrnuje tři fáze:

Technická porota - 1. fáze rychlost  Atmosféra při soutěži týmů Barista Open

Degustační porota 2. fáze - profesionalita  Baristé myslí na vše: techniku, kávu, přípravu nápojů i správné umístnění kávovaru

Jaká je tato soutěž? Ohromná. Zeptejte se prvních účastníků, nešetří superlativy.
 

V tomto již druhém kole se účastnily celkem 4 týmy – tedy 8 baristů.

Pořadí týmů:
1. místo – tým Buscaglione – Roman Pospíchal a Adam Troubil
2. místo – tým Pro Caffé – Stanislav Cibula a Martin Líbal
3. místo – tým Coffee&Co – František Roháček a Dagmar Mašlaňová
4. místo – tým Monty – Radek Moutayrek a Lenka Holanová

Pořadí baristů:
1. místo – Stanislav Cibula
2. místo – František Roháček
3. místo – Radek Moutayrek
4. místo – Adam Troubil
4. místo – Roman Pospíchal
6. místo – Lenka Holanová
7. místo – Dagmar Mašlaňová
8. místo – Martin Líbal

  Espressa připravená v 1. soutěžní části, přísná hodnotící kritéria jsou doplněna o řadu instrumentálních měření Kávový koktejl ze 3. fáze soutěže Barista Open - fantazie Publikum soutěže Barista Open

Poroty již druhého kola soutěže Barista Open se účastnili odborníci z oboru kávy s dlouholetými zkušenostmi:

Celá organizace by se neobešla ani bez pomoci studentů ze Střední hotelové školy Třebechovice pod Orebem a nadšení mnoha dalších lidí.

Děkujeme všem účastníkům i organizátorům a těšíme se, že také tato soutěž pomůže k rozvoji oboru barista a jeho profesionalizaci.

                                                                                                                                                  Tým Školy kávy s.r.o.

 

Fotografie ze soutěže Barista Open naleznete na fb: Barista Open