Škola kávy

KURZY V OBORU KÁVY /

Od keře až k espressu - základní seminář

… espresso, symfonie chutí a vůní …

Tento kurz poskytne účastníkům základní informace o pěstování a zpracování kávovníkových zrn a naučí je nezbytným dovednostem při práci s kávomlýnkem a kávovarem.  Pokud vám záleží na tom, aby vaše espresso bylo dlouhodobě kvalitní, je tento kurz přesně pro vás.
 
Kurz zahrnuje zhruba 5 hodin teoretické výuky a 3 hodiny praxe obsahující také praktickou ukázku pod vedením Roberta Trevisana a následnou praxi za asistence Štěpánky Vantuchové. Pro praxi má každý z účastníků samostatné pracovní místo.
 
Kurz Od keře až k espressu je vhodný pro každého, kdo má zájem získat základní informace o kávě a její přípravě. Je vhodný pro začátečníky i pokročilé.
 

 

lektor - ROBERTO TREVISAN

 Praktická část základního kurzu u technologií

Délka semináře: 10:00 hod - 18:00 hod. s přestávkou na oběd  (příchod na seminář je možný od 9:15 hod)    U tohoto, základního semináře, je třeba počítat s časovou rezervou do 19:00 hod., často se seminář na základě otázek frekventantů prodlužuje o cca 1 hodinu.
Počet účastníků: 6 - 10 osob
Cena semináře:  2.790,-- Kč  / osoba - pro neplátce DPH
  2.790,-- Kč + 21% DPH / osoba - pro plátce DPH (plátce dph prosíme o uvední DIČ do fakturačních údajů v příhlášce)

 

  • slevy pro studenty a partnery Školy kávy

Přihláška na kurz - online

 

TERMÍNY KURZŮ  2019

  

OD KEŘE AŽ K ESPRESSU 7.8 11.9 25.9 - obsazeno 9.10 23.10 6.11-obsazeno 20.11 4.12  

 

Teoretická část kurzu Od keře až k espressu

Při praktické části semináře budete mít k dispozici dvoupákové profesionální kávovary a 10 kávomlýnků renomovaných výrobců profesionální techniky:

 

·          kávovary a kávomlýnky Cimbali

·          kávovar Victoria Arduino

·           kávovar Nuova Simonelli

·          kávovary a kávomlýnky Promac

·          kávovar Rancilio 

·          kávovar Faema

 

   

Během semináře jsou účastníkům k dispozici také veškeré doplňky pro práci baristy: digitální váhy, odměrky, opěrky, presovače – tempery atp.

K dispozici je také dostatečné množství kávy potřebné pro nacvičení základních dovedností.

Na čištění kávovarů při seminářích využíváme účinné moderní čistící prostředky Puly Caff 

Ukázka při kurzu Od keře až k espressu    Praktická část při kurzu Od keře až k espressu

HLAVNÍ BODY A TÉMATA SEMINÁŘE:   

Během teoretické části získají účastníci základní informace týkající se kávy, pražení kávy a všeho důležitého, co by měl každý o kávě vědět. Dozví se:

 
• Co je to káva

• Odrůdy kávy

• Kde se pěstuje káva

• Charakteristiky kávy

• Pražení kávy

• Balení kávy

• Co je to espresso

• Charakteristiky espressa

• Analýza pomocí smyslů

• Analýza espresa

 

Praktická ukázka

 

• Změny chuti a vzhledu espressa při různých stupních mletí
• Názorné demonstrování práce s kávomlýnkem

• Základní technické postupy při přípravě espressa
• Krátká degustace

Samostatná praxe je zaměřena na práci s kávomlýnkem a přípravu espressa. Účastníci si osvojí:

 
• Proč a jak mlít 
• Nastavení hrubosti mletí (kameny kávomlýnku)
• Práce s kávomlýnkem
• Dávkování

Ukázka během praxe kurzu Od keře až k espressu
Během semináře proniknou účastníci do teoretických tajů kávy, naučí se pracovat s kávou, kávomlýnkem, kávovarem samotným a správně připravit espresso, a to vše poutavou a zajímavou formou.

Nadstavbový seminář Latte Art, je zaměřen na práci s mlékem a přípravu cappuccina a techniku Latte Art. Jde o speciální techniku lití ohřátého zpěněného mléka do kávy tak, že na povrchu vznikají různé obrazce. Na konci semináře získají účastníci certifikát o absolvování semináře a stávají se tak certifikovanými baristy Školy kávy.

 

Semináře se pořádají jak pro jednotlivce (jejich termíny jsou uvedeny v sekci Přihlášky – semináře), tak i pro skupiny osob, u nichž je možné dohodnout i individuální termín mimo vypsané termíny.

 

 Na tento kurz navazuje seminář Latte Art zaměřený na práci s mlékem, přípravu cappuccina a nácvik techniky Latte Art.

 Praktická část kurzu Od keře až k espressu    Praktická část kurzu Od keře až k espressu

Samostatná praxe u kávovarů

 Závěr kurzu

 



Hlavní partneři, Partneři soutěžíKontaktujte nás
  • Facebook
  • Fotogalerie
  • RSS

EVANEK Web Design Studio 2011 © Škola kávy s.r.o. | Poděbradská 56/186, Praha 9 | Tel.: +420 271 743 180