Škola kávy

ODPOLEDNÍ KURZY /

Čaj a čokoláda v nápojové gastronomii

Čaj byl nejprve lékem a teprve poté se stal nápojem. A právě slovo nápoj bych v moderní gastronomii vyzdvihl, neboť přesně vystihuje, za co čaj považuji. Čaj je skutečně „gastronomickým potěšením“. Tedy jinak řečeno, milovník čaje umí v nálevu ocenit barvu, vůni a chuť.  Umět snoubit čaj s jídlem je stejně vzrušující a pro hosta povznášející, jako snoubit jídlo s vínem. I o tomto bude v kurzu řeč.
 

lektor - Alexandr Atanasov

 

 Délka přednášky: 

9:00 hod - 16:00 hod.  (příchod na seminář je možný od 8:45 hod)      

 Počet účastníků:

do 10 osob
 Cena semináře:  1.200,-- Kč  / osoba

 

  •  na tuto přednášku se nevztahují slevy platné pro semináře o kávě
  • Tento kurz nevyžaduje žádné předchozí dovednosti a zkušenosti.


Přihláška na seminář
 - online

TERMÍNY PŘEDNÁŠEK 2015

 

ČAJ A ČOKOLÁDA V NÁPOJOVÉ GASTRONOMII 19.11 3.12

 

 * individulání termín pro skupiny od 10 osob přizpůsobíme vašim časovým možnostem, o nabídku termínů zažádejte prostřednictvím emailu:stepanka(at)skolakavy.cz

Hlavní body a témata semináře:

Úvod do teorie a přípravy nápojů z čaje:

Camelia sinensis

  • historie - jak se čaj dostal na náš stůl
  • základní technologické rozdělení zpracování čaje
  • rozdělení čaje/nečaje - správné názvosloví

Praktická ukázka přípravy čaje a čokolády:

  • čaj jako prostředek ke zvyšování příjmů v gastronomii
  • základní nedostatky při podávání čaje v gastronomii
  • praktická ukázka přípravy čajů spojená s degustací

 Matcha čaj - vyzkoušejte si přípravu netradičního cappuccina,  koktejlu, Matcha Ice tea...

  • fresh ledové čaje - připravte si ledový čaj ze sypaného čaje
  • ekonomika provozu
  • kvalita nápoje
  • ochutnávka domácí čajové zmrzliny ochutnávka domácí kávové zmrzliny

horká čokoláda

  • jak na "ní"
  • kvalitní produkt
  • ekonomika provozu

 



Hlavní partneři, Partneři soutěžíKontaktujte nás
  • Facebook
  • Fotogalerie
  • RSS

EVANEK Web Design Studio 2011 © Škola kávy s.r.o. | Poděbradská 56/186, Praha 9 | Tel.: +420 271 743 180