Káva vás baví a nechcete ponechat nic náhodě, navíc toužíte mít pod kontrolou celý proces přípravy kávy včetně pražení a máte zájem začít pražit kávu doma? Pak je tento kurz právě pro vás. Kurzem Vás provede zkušený lektor Roberto Trevisan za asistence Štěpánky Vantuchové Havrlíkové.
› Základní informace o kávě, pouze okrajově
› Botanické odrůdy kávy
› Zpracování kávy
› Informace o zelené kávě
› Příprava zelené kávy před pražením
› Způsoby pražení a ovlivnění chuti kávy pražením
Ukázka: › Pražení kávy na pražičce Gene Cafe CBR 101. Degustace čerstvě pražených odrůdových káv.
Seminář Pražení a degustace kávy zaměřen na informac o:
› Pěstování kávy
› Pražení kávy
› Způsoby degustace kávy
› Praktická ukázka degustace
Pro degustace je určen speciální, otočný stůl vyrobený pro účely degustace.
Seminář je vhodný pro každého, kdo chce získat více informací o kávě a více porozumět jejím specifikům. Tento seminář nevyžaduje žádné předchozí dovednosti a zkušenosti.
Na konci semináře získají účastníci certifikát o absolvování semináře.
Individuální termín přizpůsobíme vašim časovým možnostem, o nabídku termínů zažádejte prostřednictvím emailu: stepanka@skolakavy.cz.
K ukázce pražení využíváme legendární pražičku Gene Cafe CBR 101. Ve školícím centru jsou tyto pražičky:Petroncini (6kg a 15kg), 4coffee (4,2kg) Coffee-tech (2,4kg), Gene cafe (300g), iRoast (150g)
Během semináře jsou účastníkům k dispozici také veškeré nejmodernější doplňky pro práci baristy: digitální váhy, odměrky, opěrky, presovače – tempery atp. K dispozici je také dostatečné množství kávy potřebné pro nacvičení základních dovedností. Kávu používáme neadresně.
Na čištění kávovarů při seminářích využíváme účinné moderní čistící prostředky Puly Caff. V průběhu celého semináře využíváme na přípravu nápojů mléko pro cappuccino z produkce Mlékárny Bohemilk, a. s.
16:00 hod - 19:00 hod. s přestávkou na oběd
(příchod na seminář je možný od 15:30 hod)
Kurz je určen pro 6 osob
1.700,- Kč / osoba pro neplátce DPH.
1. 700,- Kč + 21% DPH / osoba - pro plátce DPH
(plátce dph prosíme o uvední DIČ do fakturačních údajů v příhlášce)
Termín pro skupiny přizpůsobíme vašim časovým možnostem, o nabídku zažádejte prostřednictvím kontaktního formuláře.
Příprava kávy je velké umění vyžadující odborné znalosti, vztah baristy ke kávě i jeho zájem podávat nápoje z kávy zákazníkovi v nejlepší možné podobě. Práce baristy je srovnatelná s výkonem herce: také on má své jeviště, na němž předvádí své nejlepší umění. Umění přípravy a podání kávy.
Jedná se o celodenní seminář zahrnující zhruba 5 hodin teoretické výuky a 3 hodiny praxe pod vedením Roberta Trevisana, který tento typ semináře pořádá nejen pro
zájemce z ČR.
Jedná se o celodenní seminář zahrnující 3 hodiny teoretické výuky a 4 hodiny praxe pod vedením Roberta Trevisana, který tento typ semináře pořádá nejen pro zájemce z ČR.
Tento celodenní seminář zahrnuje informace o pěstování kávy, sklizni, zpracování i pražení kávy. Vyzkoušíte si degustaci kávy způsobem zvaným braziliana, pod vedením zkušeného lektora Školy kávy Roberta Trevisana.
Možná máte doma ruční mlýnek na kávu či mokakávovar po babičce, možná jste si koupili french press, překapávač, Karlovarský příbor či domácí kávovar na přípravu espressa a máte pocit, že by bylo možné z těchto zařízení získat o něco lepší kávu.
Jedná se o třídenní seminář v Itálii (nutno připočítat také cestu), který je velmi přínosným pro každého, kdo to myslí s kávou a znalostmi v tomto oboru opravdu vážně.