ŠKOLA KÁVY s.r.o.

Pražení kávy doma

neodolatelné kouzlo…

Káva vás baví a nechcete ponechat nic náhodě, navíc toužíte mít pod kontrolou celý proces přípravy kávy včetně pražení a máte zájem začít pražit kávu doma? Pak je tento kurz právě pro vás. Kurzem Vás provede zkušený lektor Roberto Trevisan za asistence Štěpánky Vantuchové Havrlíkové.


HLAVNÍ BODY  A TÉMATA SEMINÁŘE

Po teoretickém úvodu následuje praktická ukázka pražení kávy a degustace. Program domácího kurzu pražení kávy:


›  Základní informace o kávě, pouze okrajově
›   Botanické odrůdy kávy
›   Zpracování kávy
›   Informace o zelené kávě
›   Příprava zelené kávy před pražením
›   Způsoby pražení a ovlivnění chuti kávy pražením

Ukázka:  ›  Pražení kávy na pražičce Gene Cafe CBR 101. Degustace čerstvě pražených odrůdových káv.  

Seminář Pražení a degustace kávy zaměřen na informac  o:

›  Pěstování kávy

›  Pražení kávy

›  Způsoby degustace kávy

›  Praktická ukázka degustace

Pro degustace je určen speciální, otočný stůl vyrobený pro účely degustace.


Seminář je vhodný pro každého, kdo chce získat více informací o kávě a více porozumět jejím specifikům. Tento seminář nevyžaduje žádné předchozí dovednosti a zkušenosti.

Na konci semináře získají účastníci certifikát o absolvování semináře.

Individuální termín přizpůsobíme vašim časovým možnostem, o nabídku termínů zažádejte prostřednictvím emailu: stepanka@skolakavy.cz.

K ukázce pražení využíváme legendární pražičku Gene Cafe CBR 101. Ve školícím centru jsou tyto pražičky:Petroncini (6kg a 15kg), 4coffee (4,2kg)  Coffee-tech (2,4kg), Gene cafe (300g), iRoast (150g)

Během semináře jsou účastníkům k dispozici také veškeré nejmodernější doplňky pro práci baristy: digitální váhy, odměrky, opěrky, presovače – tempery atp. K dispozici je také dostatečné množství kávy potřebné pro nacvičení základních dovedností. Kávu používáme neadresně.

Na čištění kávovarů při seminářích využíváme účinné moderní čistící prostředky Puly Caff.   V průběhu celého semináře využíváme na přípravu nápojů mléko pro cappuccino z produkce Mlékárny Bohemilk, a. s. 

 Délka semináře a počet účastníků: 

16:00 hod - 19:00 hod. s přestávkou na oběd
(příchod na seminář je možný od 15:30 hod)
Kurz je určen pro 6 osob

Cena semináře pro neplátce DPH

1.700,- Kč / osoba pro neplátce DPH.

Cena semináře pro plátce DPH

1. 700,- Kč + 21% DPH / osoba - pro plátce DPH
(plátce dph prosíme o uvední DIČ do fakturačních údajů v příhlášce)

Termíny kurzů

Termín pro skupiny přizpůsobíme vašim časovým možnostem, o nabídku zažádejte prostřednictvím kontaktního formuláře.

PŘIHLÁSIT SE NA SEMINÁŘ
PRAŽENÍ KÁVY DOMA

LEKTOR KURZU

Příprava kávy je velké umění vyžadující odborné znalosti, vztah baristy ke kávě i jeho zájem podávat nápoje z kávy zákazníkovi v nejlepší možné podobě. Práce baristy je srovnatelná s výkonem herce: také on má své jeviště, na němž předvádí své nejlepší umění. Umění přípravy a podání kávy.

HLEDÁTE NĚCO JINÉHO?
NABÍZÍME ŠIROKÉ MNOŽSTVÍ KURZŮ


Kurzy se pořádají jak pro jednotlivce (jejich termíny jsou uvedeny u jednotlivých seminářů), tak i pro skupiny osob. U skupin je možné dohodnout i individuální termín mimo termíny vypsané. Je však zapotřebí, aby skupina měla nejméně 6 a nejvýše 10 členů z důvodu co nejkvalitnějšího průběhu výuky. V gastronomických provozovnách či pro hotelové školy jsou školení domlouvána v individuálních termínech. Přednášky a další program ušitý na míru potřebám zákazníka jsou řešeny individuálně. Na konci semináře získají účastníci certifikát o absolvování semináře, a stávají se tak certifikovanými baristy.


Od keře až k espressu

espresso, symfonie chutí a vůní

Jedná se o celodenní seminář zahrnující zhruba 5 hodin teoretické výuky a 3 hodiny praxe pod vedením Roberta Trevisana, který tento typ semináře pořádá nejen pro
zájemce z ČR.

Latte Art

Latte Art, nápoje z kávy, do nichž se zamilujete i na pohled

Jedná se o celodenní seminář zahrnující 3 hodiny teoretické výuky a 4 hodiny praxe pod vedením Roberta Trevisana, který tento typ semináře pořádá nejen pro zájemce z ČR.

Pražení a degustace kávy

nevyžaduje absolvování jiných typů kurzů

Tento celodenní seminář zahrnuje informace o pěstování kávy, sklizni, zpracování i pražení kávy. Vyzkoušíte si degustaci kávy způsobem zvaným braziliana, pod vedením zkušeného lektora Školy kávy Roberta Trevisana.

Domácí příprava kávy

 i domácí rituály mají svá pravidla

Možná máte doma ruční mlýnek na kávu či mokakávovar po babičce, možná jste si koupili french press, překapávač, Karlovarský příbor či domácí kávovar na přípravu espressa a máte pocit, že by bylo možné z těchto zařízení získat o něco lepší kávu.

Degustace pro experty

umožní Vám odhalit z kouzla kávy mnohem více než tušíte

Jedná se o třídenní seminář v Itálii (nutno připočítat také cestu), který je velmi přínosným pro každého, kdo to myslí s kávou a znalostmi v tomto oboru opravdu vážně.