Jedná se o celodenní seminář zahrnující 3 hodiny teoretické výuky a 4 hodiny praxe pod vedením Roberta Trevisana, který tento typ semináře pořádá nejen pro zájemce z ČR, ale již školil baristy také na Slovensku, v Polsku a Federativní republice Jugoslávie, v Lotyšsku, Itálii, a Maďarsku. Posledním exotickým místem, kde Roberto vedl semináře, bylo Mexiko. Tam realizoval seminář Od keře až k espressu a dále seminář zaměřený na pražení kávy. Navazuje na seminář Od keře až k espressu.
› Základní informace o kávě, pouze okrajově
› Základní informace o způsobech práce s mlékem
› Rozdíl mezi klasickým cappuccinem a technikou Latte Art
› Vlastnosti mléka na cappuccino
› Typologie mléka
› Technika práce s mlékem ve standardní konvičce
› Technika práce s mlékem v konvičce na latte art
› Pomůcky pro práci s mlékem
Ukázka: › Způsob práce s mlékem, příprava cappuccina, příprava nápojů technikou Latte Art
Praktická část je zaměřena na práci u kávovaru a především na přípravu cappuccina
a trénink zpěňování mléka. Účastníci si osvojí:
› Techniku práce s konvičkou
› Techniku zpěňování mléka
› Nácvik základních návyků při lití mléka do espressa
› Praktický trénink zpěňování a lití mléka
› Přípravu tradičního cappuccina
› Praktický nácvik cappuccina technikou Latte Art
Závěrečná, nejkratší část je věnována ukázce dekorování cappuccina pomocí
čokoládové polevy (toppingu) a dalšími způsoby.
› Dekorace toppingem a další způsoby dekorací
Během semináře proniknou budoucí baristé do teoretických tajů cappuccina a techniky Latte Art, následně se naučí pracovat s mlékem, a to vše poutavou a zajímavou formou.
Na konci semináře získají účastníci certifikát o absolvování semináře, a stávají se tak certifikovanými baristy.
Semináře se pořádají jak pro jednotlivce (jejich termíny jsou uvedeny v sekci Přihlášky – semináře), tak i pro skupiny osob. U skupin je možné dohodnout i individuální termín mimo vypsané termíny. Je však zapotřebí, aby skupina měla nejméně 6 a nejvýš 10 členů z důvodu co nejkvalitnějšího průběhu výuky a také kvůli omezenému počtu kávovarů.
Při praktické části semináře budete mít k dispozici 5 dvoupákových profesionálních kávovarů a 10 kávomlýnků renomovaných výrobců profesionální techniky: Kávovar Cimbali , kávovar Victoria Arduino kávovar Nuova Simonelli, kávovar Faema, kávovar Astoria, kávovar Rancilio, kávovar Wega, kávovary a kávomlýnky Promac.
Během semináře jsou účastníkům k dispozici také veškeré nejmodernější doplňky pro práci baristy: digitální váhy, odměrky, opěrky, presovače – tempery atp. K dispozici je také dostatečné množství kávy potřebné pro nacvičení základních dovedností. Kávu používáme neadresně.
Na čištění kávovarů při seminářích využíváme účinné moderní čistící prostředky Puly Caff. V průběhu celého semináře využíváme na přípravu nápojů mléko pro cappuccino z produkce Mlékárny Bohemilk, a. s.
10:00 hod - 17:00 hod. s přestávkou na oběd
(příchod na seminář je možný od 9:15 hod)
Kurz je určen pro 6 osob
4 900,- Kč / osoba
3 900,-Kč / osoba - pro absolventy semináře Od keře až k espressu
(slevy pro studenty a partnery Školy kávy)
4 900,- Kč nebo 3 900,- Kč + 21% DPH / osoba - pro plátce DPH
(plátce dph prosíme o uvední DIČ do fakturačních údajů v příhlášce)
(slevy pro studenty a partnery Školy kávy)
Termín pro skupiny přizpůsobíme vašim časovým možnostem, o nabídku zažádejte prostřednictvím kontaktního formuláře.
Příprava kávy je velké umění vyžadující odborné znalosti, vztah baristy ke kávě i jeho zájem podávat nápoje z kávy zákazníkovi v nejlepší možné podobě. Práce baristy je srovnatelná s výkonem herce: také on má své jeviště, na němž předvádí své nejlepší umění. Umění přípravy a podání kávy.
Jedná se o celodenní seminář zahrnující zhruba 5 hodin teoretické výuky a 3 hodiny praxe pod vedením Roberta Trevisana, který tento typ semináře pořádá nejen pro
zájemce z ČR.
Jedná se o celodenní seminář zahrnující 3 hodiny teoretické výuky a 4 hodiny praxe pod vedením Roberta Trevisana, který tento typ semináře pořádá nejen pro zájemce z ČR.
Tento celodenní seminář zahrnuje informace o pěstování kávy, sklizni, zpracování i pražení kávy. Vyzkoušíte si degustaci kávy způsobem zvaným braziliana, pod vedením zkušeného lektora Školy kávy Roberta Trevisana.
Možná máte doma ruční mlýnek na kávu či mokakávovar po babičce, možná jste si koupili french press, překapávač, Karlovarský příbor či domácí kávovar na přípravu espressa a máte pocit, že by bylo možné z těchto zařízení získat o něco lepší kávu.
Jedná se o třídenní seminář v Itálii (nutno připočítat také cestu), který je velmi přínosným pro každého, kdo to myslí s kávou a znalostmi v tomto oboru opravdu vážně.