ŠKOLA KÁVY s.r.o.

Latte Art

nápoje z kávy, do nichž se zamilujete i na pohled

Jedná se o celodenní seminář zahrnující 3 hodiny teoretické výuky a 4 hodiny praxe pod vedením Roberta Trevisana, který tento typ semináře pořádá nejen pro zájemce z ČR, ale již školil baristy také na Slovensku, v Polsku a Federativní republice Jugoslávie, v Lotyšsku, Itálii, a Maďarsku. Posledním exotickým místem, kde Roberto vedl semináře, bylo Mexiko. Tam realizoval seminář Od keře až k espressu a dále seminář zaměřený na pražení kávy. Navazuje na seminář Od keře až k espressu.


HLAVNÍ BODY  A TÉMATA SEMINÁŘE

Během teoretické části získají účastníci základní informace týkající se kávy, seminář je však zaměřen především na informace o mléku
a jeho zpracování. Okruhy témat, v nichž se účastníci poučí a s nimiž se seznámí, jsou tyto:


›  Základní informace o kávě, pouze okrajově
›   Základní informace o způsobech práce s mlékem
›   Rozdíl mezi klasickým cappuccinem a technikou Latte Art
›  Vlastnosti mléka na cappuccino
›  Typologie mléka
›  Technika práce s mlékem ve standardní konvičce
›  Technika práce s mlékem v konvičce na latte art
›  Pomůcky pro práci s mlékem

Ukázka:  ›  Způsob práce s mlékem, příprava cappuccina,  příprava nápojů technikou Latte Art

Praktická část je zaměřena na práci u kávovaru a především na přípravu cappuccina 

a trénink zpěňování mléka. Účastníci si osvojí:

›  Techniku práce s konvičkou

›  Techniku zpěňování mléka

›  Nácvik základních návyků při lití mléka do espressa

›  Praktický trénink zpěňování a lití mléka

›  Přípravu tradičního cappuccina

›  Praktický nácvik cappuccina technikou Latte Art

Závěrečná, nejkratší část je věnována ukázce dekorování cappuccina pomocí

čokoládové polevy (toppingu) a dalšími způsoby.

› Dekorace toppingem a další způsoby dekorací


Během semináře proniknou budoucí baristé do teoretických tajů cappuccina a techniky Latte Art, následně se naučí pracovat s mlékem, a to vše poutavou a zajímavou formou.

Na konci semináře získají účastníci certifikát o absolvování semináře, a stávají se tak certifikovanými baristy.

Semináře se pořádají jak pro jednotlivce (jejich termíny jsou uvedeny v sekci Přihlášky – semináře), tak i pro skupiny osob. U skupin je možné dohodnout i individuální termín mimo vypsané termíny. Je však zapotřebí, aby skupina měla nejméně 6 a nejvýš 10 členů z důvodu co nejkvalitnějšího průběhu výuky a také kvůli omezenému počtu kávovarů.

Při praktické části semináře budete mít k dispozici 5 dvoupákových profesionálních kávovarů a 10 kávomlýnků renomovaných výrobců profesionální techniky: Kávovar Cimbali , kávovar Victoria Arduino  kávovar Nuova Simonelli, kávovar Faema, kávovar Astoria, kávovar Rancilio, kávovar Wega, kávovary a kávomlýnky Promac.

Během semináře jsou účastníkům k dispozici také veškeré nejmodernější doplňky pro práci baristy: digitální váhy, odměrky, opěrky, presovače – tempery atp. K dispozici je také dostatečné množství kávy potřebné pro nacvičení základních dovedností. Kávu používáme neadresně.

Na čištění kávovarů při seminářích využíváme účinné moderní čistící prostředky Puly Caff.   V průběhu celého semináře využíváme na přípravu nápojů mléko pro cappuccino z produkce Mlékárny Bohemilk, a. s. 

 Délka semináře a počet účastníků: 

10:00 hod - 17:00 hod. s přestávkou na oběd
(příchod na seminář je možný od 9:15 hod)
Kurz je určen pro 6 osob

Cena semináře pro neplátce DPH

4 900,- Kč / osoba
3 900,-Kč / osoba - pro absolventy semináře Od keře až k espressu
(slevy pro studenty a partnery Školy kávy)

Cena semináře pro plátce DPH

4 900,- Kč nebo 3 900,- Kč + 21% DPH / osoba - pro plátce DPH
(plátce dph prosíme o uvední DIČ do fakturačních údajů v příhlášce)
(slevy pro studenty a partnery Školy kávy)

Termíny kurzů

Termín pro skupiny přizpůsobíme vašim časovým možnostem, o nabídku zažádejte prostřednictvím kontaktního formuláře.

PŘIHLÁSIT SE NA SEMINÁŘ
LATTE ART

LEKTOR KURZU LATTE ART

Příprava kávy je velké umění vyžadující odborné znalosti, vztah baristy ke kávě i jeho zájem podávat nápoje z kávy zákazníkovi v nejlepší možné podobě. Práce baristy je srovnatelná s výkonem herce: také on má své jeviště, na němž předvádí své nejlepší umění. Umění přípravy a podání kávy.

HLEDÁTE NĚCO JINÉHO?
NABÍZÍME ŠIROKÉ MNOŽSTVÍ KURZŮ


Kurzy se pořádají jak pro jednotlivce (jejich termíny jsou uvedeny u jednotlivých seminářů), tak i pro skupiny osob. U skupin je možné dohodnout i individuální termín mimo termíny vypsané. Je však zapotřebí, aby skupina měla nejméně 6 a nejvýše 10 členů z důvodu co nejkvalitnějšího průběhu výuky. V gastronomických provozovnách či pro hotelové školy jsou školení domlouvána v individuálních termínech. Přednášky a další program ušitý na míru potřebám zákazníka jsou řešeny individuálně. Na konci semináře získají účastníci certifikát o absolvování semináře, a stávají se tak certifikovanými baristy.


Od keře až k espressu

espresso, symfonie chutí a vůní

Jedná se o celodenní seminář zahrnující zhruba 5 hodin teoretické výuky a 3 hodiny praxe pod vedením Roberta Trevisana, který tento typ semináře pořádá nejen pro
zájemce z ČR.

Latte Art

Latte Art, nápoje z kávy, do nichž se zamilujete i na pohled

Jedná se o celodenní seminář zahrnující 3 hodiny teoretické výuky a 4 hodiny praxe pod vedením Roberta Trevisana, který tento typ semináře pořádá nejen pro zájemce z ČR.

Pražení a degustace kávy

nevyžaduje absolvování jiných typů kurzů

Tento celodenní seminář zahrnuje informace o pěstování kávy, sklizni, zpracování i pražení kávy. Vyzkoušíte si degustaci kávy způsobem zvaným braziliana, pod vedením zkušeného lektora Školy kávy Roberta Trevisana.

Domácí příprava kávy

 i domácí rituály mají svá pravidla

Možná máte doma ruční mlýnek na kávu či mokakávovar po babičce, možná jste si koupili french press, překapávač, Karlovarský příbor či domácí kávovar na přípravu espressa a máte pocit, že by bylo možné z těchto zařízení získat o něco lepší kávu.

Degustace pro experty

umožní Vám odhalit z kouzla kávy mnohem více než tušíte

Jedná se o třídenní seminář v Itálii (nutno připočítat také cestu), který je velmi přínosným pro každého, kdo to myslí s kávou a znalostmi v tomto oboru opravdu vážně.