Tento celodenní kurz zahrnuje informace o pěstování kávy, sklizni, zpracování i pražení kávy. Krom tří cyklů pražení si také vyzkoušíte degustaci braziliana i degustaci espressa pod vedením zkušeného lektora Školy kávy Roberta Trevisana a za asistence Štěpánky Vantuchové. Tento seminář je vhodný pro každého, kdo si chce rozšířit informace o kávě nebo se připravuje na vlastní pražení kávy v domácnosti, kavárně či jiné provozovně. Lektor - ROBERTO TREVISAN.
› Základní informace o kávě, pouze okrajově
› Botanické odrůdy kávy
› Pěstování kávy
› Fair Trade, Bio káva, speciality
› Sklízení a zpracování kávy
› Způsoby pražení a ovlivnění chuti kávy pražením
› Káva, směsi a jejich charakteristiky
› Odrůdy a jejich charakteristiky
› Seznámení s principem coffee tastingu
Ukázka: › Pražení kávy. Degustace čerstvě pražených odrůdových káv technikou "Braziliana". Degustace "zralých" odrůdových káv a směsi ve formě espressa
Seminář Pražení a degustace kávy zaměřen na informac o:
› Pěstování kávy
› Pražení kávy
› Způsoby degustace kávy
› Degustace tak, jak ji realizují obchodníci s kávou
Pro degustace je určen speciální, otočný stůl vyrobený pro účely degustace.
Seminář je vhodný pro baristy i každého, kdo chce získat více informací o kávě a více porozumět jejím specifikům.
Na konci semináře získají účastníci certifikát o absolvování semináře.
Semináře se pořádají jak pro jednotlivce (jejich termíny jsou uvedeny v sekci Přihlášky – semináře), tak i pro skupiny osob. U skupin je možné dohodnout i individuální termín mimo vypsané termíny. Je však zapotřebí, aby skupina měla nejvýše 6 členů z důvodu co nejkvalitnějšího průběhu výuky a také kvůli omezenému počtu kávovarů.
K ukázce pražení využíváme legendární italskou pražičku Petroncini a pro sledování pražícího cyklu program Artisan. Ve školícím centru jsou tyto pražičk:Petroncini (6kg a 15kg), 4coffee (4,2kg) Coffee-tech (2,4kg), Gene cafe (300g), iRoast (150g)
Během semináře jsou účastníkům k dispozici také veškeré nejmodernější doplňky pro práci baristy: digitální váhy, odměrky, opěrky, presovače – tempery atp. K dispozici je také dostatečné množství kávy potřebné pro nacvičení základních dovedností. Kávu používáme neadresně.
Na čištění kávovarů při seminářích využíváme účinné moderní čistící prostředky Puly Caff. V průběhu celého semináře využíváme na přípravu nápojů mléko pro cappuccino z produkce Mlékárny Bohemilk, a. s.
10:00 hod - 17:00 hod. s přestávkou na oběd
(příchod na seminář je možný od 9:15 hod)
Kurz je určen pro 6 osob
4 500,- Kč / osoba pro neplátce DPH.
4 500,- Kč + 21% DPH / osoba - pro plátce DPH
(plátce dph prosíme o uvední DIČ do fakturačních údajů v příhlášce)
Termín pro skupiny přizpůsobíme vašim časovým možnostem, o nabídku zažádejte prostřednictvím kontaktního formuláře.
Příprava kávy je velké umění vyžadující odborné znalosti, vztah baristy ke kávě i jeho zájem podávat nápoje z kávy zákazníkovi v nejlepší možné podobě. Práce baristy je srovnatelná s výkonem herce: také on má své jeviště, na němž předvádí své nejlepší umění. Umění přípravy a podání kávy.
Jedná se o celodenní seminář zahrnující zhruba 5 hodin teoretické výuky a 3 hodiny praxe pod vedením Roberta Trevisana, který tento typ semináře pořádá nejen pro
zájemce z ČR.
Jedná se o celodenní seminář zahrnující 3 hodiny teoretické výuky a 4 hodiny praxe pod vedením Roberta Trevisana, který tento typ semináře pořádá nejen pro zájemce z ČR.
Tento celodenní seminář zahrnuje informace o pěstování kávy, sklizni, zpracování i pražení kávy. Vyzkoušíte si degustaci kávy způsobem zvaným braziliana, pod vedením zkušeného lektora Školy kávy Roberta Trevisana.
Možná máte doma ruční mlýnek na kávu či mokakávovar po babičce, možná jste si koupili french press, překapávač, Karlovarský příbor či domácí kávovar na přípravu espressa a máte pocit, že by bylo možné z těchto zařízení získat o něco lepší kávu.
Jedná se o třídenní seminář v Itálii (nutno připočítat také cestu), který je velmi přínosným pro každého, kdo to myslí s kávou a znalostmi v tomto oboru opravdu vážně.