ŠKOLA KÁVY s.r.o.

Pražení a degustace kávy

neodolatelné kouzlo…

Tento celodenní kurz zahrnuje informace o pěstování kávy, sklizni, zpracování i pražení kávy. Krom tří cyklů pražení si také vyzkoušíte degustaci braziliana i degustaci espressa pod vedením zkušeného lektora Školy kávy Roberta Trevisana a za asistence Štěpánky Vantuchové. Tento seminář je vhodný pro každého, kdo si chce rozšířit informace o kávě nebo se připravuje na vlastní pražení kávy v domácnosti, kavárně či jiné provozovně. Lektor - ROBERTO TREVISAN.


HLAVNÍ BODY  A TÉMATA SEMINÁŘE

Během teoretické části získají účastníci základní informace týkající se kávy a pražení.Následuje praktická ukázka pražení kávy a degustace kávy technikou braziliana - degustace čerstvě upražené a pomleté kávy, kdy jsou od každé upražené kávy připraveny obvykle 3 šálky s kávou a zároveň umístněn vzorek stejné kávy nepražené a pražené. Posuzuje se aroma, chuť kávy a případné defekty.


›  Základní informace o kávě, pouze okrajově
›   Botanické odrůdy kávy
›   Pěstování kávy
›   Fair Trade, Bio káva, speciality
›   Sklízení a zpracování kávy
›   Způsoby pražení a ovlivnění chuti kávy pražením
›   Káva, směsi a jejich charakteristiky
›   Odrůdy a jejich charakteristiky
›   Seznámení s principem coffee tastingu

Ukázka:  ›  Pražení kávy. Degustace čerstvě pražených odrůdových káv technikou "Braziliana".  Degustace "zralých" odrůdových káv a směsi ve formě espressa

Seminář Pražení a degustace kávy zaměřen na informac  o:

›  Pěstování kávy

›  Pražení kávy

›  Způsoby degustace kávy

›  Degustace tak, jak ji realizují obchodníci s kávou

Pro degustace je určen speciální, otočný stůl vyrobený pro účely degustace.


Seminář je vhodný pro baristy i každého, kdo chce získat více informací o kávě a více porozumět jejím specifikům.

Na konci semináře získají účastníci certifikát o absolvování semináře.

Semináře se pořádají jak pro jednotlivce (jejich termíny jsou uvedeny v sekci Přihlášky – semináře), tak i pro skupiny osob. U skupin je možné dohodnout i individuální termín mimo vypsané termíny. Je však zapotřebí, aby skupina měla nejvýše 6 členů z důvodu co nejkvalitnějšího průběhu výuky a také kvůli omezenému počtu kávovarů.

K ukázce pražení využíváme legendární italskou pražičku Petroncini a pro sledování pražícího cyklu program Artisan. Ve školícím centru jsou tyto pražičk:Petroncini (6kg a 15kg), 4coffee (4,2kg)  Coffee-tech (2,4kg), Gene cafe (300g), iRoast (150g)

Během semináře jsou účastníkům k dispozici také veškeré nejmodernější doplňky pro práci baristy: digitální váhy, odměrky, opěrky, presovače – tempery atp. K dispozici je také dostatečné množství kávy potřebné pro nacvičení základních dovedností. Kávu používáme neadresně.

Na čištění kávovarů při seminářích využíváme účinné moderní čistící prostředky Puly Caff.   V průběhu celého semináře využíváme na přípravu nápojů mléko pro cappuccino z produkce Mlékárny Bohemilk, a. s. 

 Délka semináře a počet účastníků: 

10:00 hod - 17:00 hod. s přestávkou na oběd
(příchod na seminář je možný od 9:15 hod)
Kurz je určen pro 6 osob

Cena semináře pro neplátce DPH

4 500,- Kč / osoba pro neplátce DPH.

Cena semináře pro plátce DPH

4 500,- Kč + 21% DPH / osoba - pro plátce DPH
(plátce dph prosíme o uvední DIČ do fakturačních údajů v příhlášce)

Termíny kurzů

Termín pro skupiny přizpůsobíme vašim časovým možnostem, o nabídku zažádejte prostřednictvím kontaktního formuláře.

PŘIHLÁSIT SE NA SEMINÁŘ
PRAŽENÍ A DEGUSTACE

LEKTOR KURZU

Příprava kávy je velké umění vyžadující odborné znalosti, vztah baristy ke kávě i jeho zájem podávat nápoje z kávy zákazníkovi v nejlepší možné podobě. Práce baristy je srovnatelná s výkonem herce: také on má své jeviště, na němž předvádí své nejlepší umění. Umění přípravy a podání kávy.

HLEDÁTE NĚCO JINÉHO?
NABÍZÍME ŠIROKÉ MNOŽSTVÍ KURZŮ


Kurzy se pořádají jak pro jednotlivce (jejich termíny jsou uvedeny u jednotlivých seminářů), tak i pro skupiny osob. U skupin je možné dohodnout i individuální termín mimo termíny vypsané. Je však zapotřebí, aby skupina měla nejméně 6 a nejvýše 10 členů z důvodu co nejkvalitnějšího průběhu výuky. V gastronomických provozovnách či pro hotelové školy jsou školení domlouvána v individuálních termínech. Přednášky a další program ušitý na míru potřebám zákazníka jsou řešeny individuálně. Na konci semináře získají účastníci certifikát o absolvování semináře, a stávají se tak certifikovanými baristy.


Od keře až k espressu

espresso, symfonie chutí a vůní

Jedná se o celodenní seminář zahrnující zhruba 5 hodin teoretické výuky a 3 hodiny praxe pod vedením Roberta Trevisana, který tento typ semináře pořádá nejen pro
zájemce z ČR.

Latte Art

Latte Art, nápoje z kávy, do nichž se zamilujete i na pohled

Jedná se o celodenní seminář zahrnující 3 hodiny teoretické výuky a 4 hodiny praxe pod vedením Roberta Trevisana, který tento typ semináře pořádá nejen pro zájemce z ČR.

Pražení a degustace kávy

nevyžaduje absolvování jiných typů kurzů

Tento celodenní seminář zahrnuje informace o pěstování kávy, sklizni, zpracování i pražení kávy. Vyzkoušíte si degustaci kávy způsobem zvaným braziliana, pod vedením zkušeného lektora Školy kávy Roberta Trevisana.

Domácí příprava kávy

 i domácí rituály mají svá pravidla

Možná máte doma ruční mlýnek na kávu či mokakávovar po babičce, možná jste si koupili french press, překapávač, Karlovarský příbor či domácí kávovar na přípravu espressa a máte pocit, že by bylo možné z těchto zařízení získat o něco lepší kávu.

Degustace pro experty

umožní Vám odhalit z kouzla kávy mnohem více než tušíte

Jedná se o třídenní seminář v Itálii (nutno připočítat také cestu), který je velmi přínosným pro každého, kdo to myslí s kávou a znalostmi v tomto oboru opravdu vážně.