Tento kurz poskytne účastníkům základní informace o pěstování a zpracování kávovníkových zrn a naučí je nezbytným dovednostem při práci s kávomlýnkem a kávovarem. Pokud vám záleží na tom, aby vaše espresso bylo dlouhodobě kvalitní, je tento kurz přesně pro vás. Kurz zahrnuje zhruba 5 hodin teoretické výuky a 3 hodiny praxe obsahující také praktickou ukázku pod vedením Roberta Trevisana a následnou praxi za asistence Štěpánky Vantuchové. Pro praxi má každý z účastníků samostatné pracovní místo.
› Co je to káva
› Odrůdy kávy
› Kde se pěstuje káva
› Charakteristiky kávy
› Pražení a balení kávy
› Co je to espresso a jeho charakteristika
› Analýza pomocí smyslů
› Analýza espresa
Ukázka: › Změny chuti a vzhledu espressa při různých stupních mletí, názorné demonstrování práce s kávomlýnkem, základní technické postupy při přípravě espressa, krátká degustac
Samostatná praxe je zaměřena na práci s kávomlýnkem a přípravu espressa.
Účastníci si osvojí:
› Proč a jak mlít
› Nastavení hrubosti mletí (kameny kávomlýnku)
› Práce s kávomlýnkem
› Dávkování
› Práce s kávovarem
› Správná příprava espressa
Kurz Od keře až k espressu je vhodný pro každého, kdo má zájem získat základní informace o kávě a její přípravě. Je vhodný pro začátečníky i pokročilé.
Na konci semináře získají účastníci certifikát o absolvování semináře a stávají se tak certifikovanými baristy Školy kávy.
› Nadstavbový seminář Latte Art, je zaměřen na práci s mlékem, přípravu cappuccina a techniku Latte Art.
Během semináře jsou účastníkům k dispozici také veškeré doplňky pro práci baristy: digitální váhy, odměrky, opěrky, presovače – tempery atp. K dispozici je také dostatečné množství kávy potřebné pro nacvičení základních dovedností.
Na konci semináře získají účastníci certifikát o absolvování semináře, a stávají se tak certifikovanými baristy.
Semináře se pořádají jak pro jednotlivce (jejich termíny jsou uvedeny v sekci Přihlášky – semináře), tak i pro skupiny osob. U skupin je možné dohodnout i individuální termín mimo vypsané termíny. Je však zapotřebí, aby skupina měla nejméně 6 a nejvýš 10 členů z důvodu co nejkvalitnějšího průběhu výuky a také kvůli omezenému počtu kávovarů.
Při praktické části semináře budete mít k dispozici 5 dvoupákových profesionálních kávovarů a 10 kávomlýnků renomovaných výrobců profesionální techniky: Kávovar Cimbali , kávovar Victoria Arduino kávovar Nuova Simonelli, kávovar Faema, kávovar Astoria, kávovar Rancilio, kávovar Wega, kávovary a kávomlýnky Promac.
Během semináře jsou účastníkům k dispozici také veškeré nejmodernější doplňky pro práci baristy: digitální váhy, odměrky, opěrky, presovače – tempery atp. K dispozici je také dostatečné množství kávy potřebné pro nacvičení základních dovedností. Kávu používáme neadresně.
Na čištění kávovarů při seminářích využíváme účinné moderní čistící prostředky Puly Caff. V průběhu celého semináře využíváme na přípravu nápojů mléko pro cappuccino z produkce Mlékárny Bohemilk, a. s.
10:00 hod - 18:00 hod. s přestávkou na oběd
(příchod na seminář je možný od 9:15 hod)
Je třeba počítat s časovou rezervou do 19:00 hod., často se seminář na základě otázek prodlužuje o cca 1 hodinu.
Počet účastníků: 6 osob
3 790,- Kč / osoba
3 790,- Kč + 21% DPH / osoba - pro plátce DPH
(plátce dph prosíme o uvední DIČ do fakturačních údajů v příhlášce)
Termín pro skupiny přizpůsobíme vašim časovým možnostem, o nabídku zažádejte prostřednictvím kontaktního formuláře.
Příprava kávy je velké umění vyžadující odborné znalosti, vztah baristy ke kávě i jeho zájem podávat nápoje z kávy zákazníkovi v nejlepší možné podobě. Práce baristy je srovnatelná s výkonem herce: také on má své jeviště, na němž předvádí své nejlepší umění. Umění přípravy a podání kávy.
Jedná se o celodenní seminář zahrnující zhruba 5 hodin teoretické výuky a 3 hodiny praxe pod vedením Roberta Trevisana, který tento typ semináře pořádá nejen pro
zájemce z ČR.
Jedná se o celodenní seminář zahrnující 3 hodiny teoretické výuky a 4 hodiny praxe pod vedením Roberta Trevisana, který tento typ semináře pořádá nejen pro zájemce z ČR.
Tento celodenní seminář zahrnuje informace o pěstování kávy, sklizni, zpracování i pražení kávy. Vyzkoušíte si degustaci kávy způsobem zvaným braziliana, pod vedením zkušeného lektora Školy kávy Roberta Trevisana.
Možná máte doma ruční mlýnek na kávu či mokakávovar po babičce, možná jste si koupili french press, překapávač, Karlovarský příbor či domácí kávovar na přípravu espressa a máte pocit, že by bylo možné z těchto zařízení získat o něco lepší kávu.
Jedná se o třídenní seminář v Itálii (nutno připočítat také cestu), který je velmi přínosným pro každého, kdo to myslí s kávou a znalostmi v tomto oboru opravdu vážně.