ŠKOLA KÁVY s.r.o.

Přednášky pro školy

Napište nám v případě zájmu o uskutečnění přednášky právě pro studenty vaší školy. Konkrétní nabídku včetně možných termínů realizace vám rádi zašleme.

Přednášky na hotelových školách jsou obvykle strukturovány do dvou fází:

Teoretická část - první fáze

tato část je rozdělena na část teoretickou a ukázku s tím, že teorie zabírá 4 vyučovací hodiny ukázka 1 vyučovací hodinu. Zúčastnění studenti jsou seznámeni s oborem barista, a mají tak snadnější možnost rozhodnout se, zda chtějí v tomto oboru investovat do svého dalšího hlubšího vzdělávání.

 

Teoretická část - fotogalerie Střední školy zemědělské a potravinářské v Klatovech   Teoretická část - fotogalerie OAHŠ Turnov

Ukázka - fotogalerie Střední školy zemědělské a potravinářské v Klatovech   Ukázka - fotogalerie Střední školy zemědělské a potravinářské v Klatovech

 

Praktická část - druhá fáze  

probíhá v našem školícím centru, kde je dostatečné technické zázemí pro intenzivní praxi studentů a navíc možnost shlédnutí pražírny kávy. Tato část je určena pro skupiny maximálně deseti studentů, kteří absolvovali úvodní teoretickou část v rámci přednášky na své škole a teprve následně se rozhodnou pro rozšíření o  část praktickou. Praktická část trvá 6 vyučovacích hodin. Na závěr praktické části semináře získají zúčastnění studenti certifikát o absolvování základního školení pro baristy Od keře až k espressu.

 

Praktická část semináře ve Škole kávy   Samostatná praxe, nácvik regulace mlýnku a přípravy espressa

Konzultace připraveného espressa   Příprava cappuccina přinesla první výsledky 

Hotelová škola - Turnov

- hotelové školy, klubová setkání, víkendové programy

 

  

Krátká rekapitulace teorie   rozšíření informací o pražení kávy